Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Červenka mění dres v rámci švýcarské ligy, z Curychu jde do Rapperswilu

Stěhování v rámci švýcarské nejvyšší soutěže má před sebou Roman Červenka. Třiatřicetiletý útočník už nebude hrát za Curych, ale za Rapperswil-Jona Lakers. Mistr světa z Německa z roku 2010 dle webu nového zaměstnavatele podepsal roční smlouvu.

Sport
zdroj: ČT4

Červenka působí ve švýcarské NLA už tři roky. Po dvou sezonách ve Fribourgu zamířil loni do Curychu. V uplynulé sezoně sehrál vinou zdravotních problémů jen 26 zápasů včetně play-out a připsal si 24 bodů za 6 branek a 18 asistencí. Nejprve měl problémy s plicní embolií, poté s kyčlí a se zády.

"Získali jsme zkušeného centra do přesilových her. Věříme, že nám jeho ofenzivní kvality pomohou vyhrávat utkání. Roman prošel všemi fyzickými i zdravotními testy a je ve skvělé kondici, takže může hrát na nejvyšší úrovni ještě řadu let," řekl sportovní manažer Lakers Janick Steinmann.

Ve švýcarské lize má pražský rodák na kontě 117 zápasů a 131 bodů za 40 gólů a 91 přihrávek. Do země helvétského kříže přišel odchovanec Slavie, který hrál i za Omsk, Lva Praha a Petrohrad v KHL a za Calgary v NHL, po roce stráveném v Chomutově.

Účastník osmi mistrovství světa, dvou olympiád a Světového poháru v roce 2016 v Torontu má i bronz ze světového šampionátu v roce 2011 na Slovensku. "Je to příkladný profesionál, který prokázal své kvality v různých ligách na světě. Celý klub bude z jeho příchodu profitovat," dodal Steinmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články