Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Přichází první letní den: Odstartuje nadvládu Raka, oslavy i nezkrotné emoce

Přichází první letní den: Odstartuje nadvládu Raka, oslavy i nezkrotné emoce
Zdroj: archiv
ASTRO
Slunce se dostává do nejsevernějšího bodu ve chvíli, kdy nastává letní slunovrat. Letos připadá první den astronomického léta na pátek 21. června. Při slunovratu, který ohlašuje začátek léta, je nejdelší den a nejkratší noc. Letní slunovrat také odstartuje nadvládu Raka. Co přinese toto náladové znamení? K čemu je možné využít energie letního slunovratu a jak se slaví? Čtěte!

Mužský versus ženský princip

Letní slunovrat se shoduje s vyladěním Slunce k obratníku Raka. V astrologii nabízí slunovrat ve spojení s tímto znamením možnost vyvážení ženských a mužských energií. Z jakého důvodu? Slunce představuje mužský princip, zato znamení Raka princip ženský. Své energie můžete předefinovat jako nikdy jindy. Nevzdáte se toho, na čem vám opravdu záleží, a pravděpodobně se pustíte do vymýšlení romantických překvapení. Jediné, co vás může opravdu zabrzdit, je to, že vám může trvat, než si někoho pustíte k tělu.

Oslavy slunovratu

K oslavám slunovratu jsou po celém světě pořádány festivaly, obřady a slavnosti. Nejslavnějším místem oslav slunovratu je Stonehenge. Z původně malých setkání se dnes stala davová záležitost. Síla Slunce je totiž největší z celého roku a představuje jedinečnou možnost, jak poznat jednu z nejpozoruhodnějších staveb evropské minulosti. Slunce vychází přesně nad tzv. Patním kamenem u příchodové cesty do Stonehenge a sleduje osu chrámu, a tím vytváří nádhernou podívanou.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy