Hlavní obsah

Mini poutá na plně elektrickou verzi, nová éra britské ikony je za rohem

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U výrobce retro prémiových mrňousů možná v dnešní době překvapí, že sériová plně elektrická verze přichází až nyní. Vždyť právě elektromobily této velikosti dávají největší smysl a už za běžné vozy Mini jsou ochotní zákazníci platit poměrně vysoké sumy. Nyní Britové poutají na premiéru.

MINI Electric upoutávkaVideo: Mini

 
Článek

Už 9. července vstoupí divize BMW Mini do světa elektromobility. Po plug-in hybridních modelech se bude jednat o první sériový elektromobil této značky. Na premiéru zatím poutá přiložené video.

Značka v něm tradičně odkazuje na původní Mini. I to prý překračovalo hranice dosud vídaného. Novinku pak vidíme spíš v náznacích, nejdéle při výjezdu po rampě na parkovišti. Každopádně by se sériová varianta neměla výrazně lišit od konceptu Electric.

Foto: Mini

Koncept Mini Electric (na snímku) vypadá jako Cooper z budoucnosti. Sériová verze Cooper S E by měla být obyčejnější.

Automobilka zatím podrobnější informace úspěšně tají. Spekuluje se však o pojmenování S E a technice příbuzné s BMW i3s. Elektromotor o výkonu kolem 184 koňských sil tu však bude pohánět přední kola. baterie by měla mít kapacitu 33 kWh. Na ostatní si počkejme zřejmě až do premiéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám