Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kevin Costner stále zuby nehty brání ranč. ‚Westernový‘ seriál Yellowstone ani v nové sérii nepoleví

Kultura

  13:30
„Všichni andělé už jsou pryč, synu. Už zbývají jen ďáblové.“ Mohlo by se zdát, že rančer John Dutton (Kevin Costner) z americké Montany svůj doj se zlotřilými developery vyhrál. Opak je pravdou. Rodině Duttonových už dochází síly. Druhá série měla premiéru 19. června. Studio Paramount chystá i třetí sérii.

Rančer John Dutton (Kevin Costner). Druhá řada seriálu Yellowstone (2019). Tvůrce: Taylor Sheridan. foto: Paramount

Pláně v americkém státě Montana jsou zcela ideální pro obrovské ranče. Jeden z největších v celých Spojených státech patří rodině Duttonových, které železnou rukou vládne otec John. Moderní technologie se zde nenosí, vládne tu kovbojský zákon prérie. 

Rančer John Dutton (Kevin Costner). Druhá řada seriálu Yellowstone (2019)....
Rodina Duttonových. Druhá řada seriálu Yellowstone (2019). Tvůrce: Taylor...

Na ranč mají zálusk velké korporace, které by chtěly v přírodě těžit nerostné bohatství. Vadí také strážcům národního parku Yellowstone, na jehož území se ranč nachází. Na pozemky také občas zabloudí indiáni z místní rezervace, často v podnapilém stavu. Ti pak přidělávají už tak ustaraným Duttonovým jen další problémy. V první sérii se rodina nakonec dokázala semknout a vše ustát. Co se ale dá dělat, když docházejí síly a útoky se stále stupňují? 

Za seriálem autorsky stojí oscarový scenárista Taylor Sheridan (Wind River, Sicario: Nájemný vrah). Právě pod oceňovaný snímek Wind River, ve kterém zazářil herec Jeremy Renner, se podepsal i režijně. Diváci stejně jako v první sérii uvidí Wese Bentleyho (Interstellar, Americká krása), Kelly Reillyovou (Kalvárie, Sherlock Holmes: Hra stínů), Luka Grimese (Americký sniper, Sedm statečných) nebo Colea Hausera (Osudové rozhodnutí, Bílý oleandr).

První série měla velký úspěch u diváků. Na každý díl se podívalo 5,1 milionů diváků. Číslo je vysoké díky tomu, že byl seriál vysílán na kabelové televizi. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!