Hlavní obsah

Strýcová - Kr. Plíšková 6:2, 6:4Jízda Kristýny Plíškové končí na krajance. Strýcová se utká o finále s vítězkou French Open

pan, rojSport.cz
Aktualizováno

Tažení Kristýny Plíškové turnajem v Birminghamu končí. Sedmadvacetiletá tenistka prohrála ve čtvrtfinále s krajankou Barborou Strýcovou ve dvou setech 2:6, 4:6 a šestou výhru v řadě tak nepřidala. Plzeňská rodačka se v boji o finále utká s nedávnou šampionkou z French Open Ashleigh Bartyovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Strýcová vyřadila v Birminghamu Kristýnu PlíškovouVideo: sntv

 
Článek

Kristýna Plíšková vstoupila do utkání rozpačitě, když jí nevycházelo především první podání. Strýcová pestrou hrou dokázala nabídnuté šance využít a hned úvodní servis své soupeřky prolomila.

Plzeňská rodačka byla v úvodu utkání lepší hráčkou, svou krajanku přehrávala překvapivě na servisu i při hře od základní čáry a po 20 minutách vedla 4:2. Plíšková uhrála při třech gamech na returnu pouhý jeden bod.

O definitivní šanci na obrat přišla lounská rodačka v sedmé hře, kdy podruhé přišla o podání a prohrávala 2:5. Levoruká tenistka se trápila především na returnu a bekhendu a těžko hledala na svou třiatřicetiletou krajanku zbraň.

Strýcová si již první set nenechala ujít, i díky bezchybné hře na síti první sadu ovládla za 29 minut 6:2 a ujala se vedení 1:0 na sety.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kristýna Plíšková na Strýcovou nestačila.

Šance Plíšková nevyužila

Ve druhém setu se do prvních problémů dostala za stavu 2:1 pro Plíškovou Strýcová, když musela odvracet brejkbol soupeřky. Další obrovskou šanci měla sedmadvacetiletá tenistka za stavu 4:3 ve svůj prospěch, kdy vedla při podání Strýcové 40:0, ani tentokrát však brejky nevyužila.

A vzápětí toho litovala. Sama totiž výhodu svého podání nevyužila, potřetí v zápase ztratila servis a prohrávala 5:4.

Strýcová si i přes drobné problémy vítězství ujít nenechala, sadu vyhrála 6:4 a po jedné hodině a jedenácti minutách slaví postup do semifinále. Kristýnu Plíškovou tak porazila ve všech třech vzájemných zápasech, ve kterých neztratila ani set.

O finále se utká se světovou dvojkou Bartyovou, která porazila Venus Williamsovou 6:4, 6:3. Australanka prodloužila svoji vítěznou šňůru na 10 zápasů a v případě zisku titulu v Birminghamu vystřídá na prvním místě žebříčku WTA Japonku Naomi Ósakaovou.

V semifinále je Strýcová v Birminghamu i ve čtyřhře, v níž spolu se Sie Šu-wej tvoří druhý nasazený pár. Deblový titul v Birminghamu slavila v roce 2016 po boku Karolíny Plíškové.

Federer jde dál

Roger Federer postoupil popatnácté do semifinále turnaje v Halle. Švýcarský tenista, jenž usiluje na trávě v Německu o jubilejní desátý titul, porazil ve čtvrtfinále 6:3, 4:6, 6:4 Španěla Roberta Bautistu.

Sedmatřicetiletý Federer se na devátou výhru v devátém utkání proti Bautistovi nadřel. K ukončení zápasu mu pomohly až čtyři nevynucené Španělovy chyby v posledním gamu. "Na ty jsem čekal skoro dvě hodiny," žertoval po zápase třetí hráč světového žebříčku.

O finále se devítinásobný šampion utká s Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem, jemuž po prohraném prvním setu vzdal obhájce loňského vítězství Borna Čorič z Chorvatska.

V druhém semifinále se střetnou vítěz travnatého turnaje ve Stuttgartu z minulého týdne Ital Matteo Berrettini a David Goffin. Belgičan vyřadil po dvou a čtvrt hodinách domácího spolufavorita Alexandera Zvereva.

BIRMIGHAM (tráva, dotace 1 006 263 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Strýcová - Kristýna Plíšková (obě ČR) 6:2, 6:4
Bartyová (2-Austr.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:3
Görgesová (8-Něm.) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:2
Martičová (Chorv.) - Ostapenková (Lot.) 6:7 (4:7), 7:5, 6:1.
PALMA DE MALLORCA (tráva, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (1-Něm.) - Garciaová (6-Fr.) 6:3, 7:6 (7:5)
Sevastovová (2-Lot.) - Wang Ja-fan (Čína) 6:2, 6:1
Bencicová (3-Švýc.) - Anisimovová (5-USA) 6:2, 6:2
Keninová (7-USA) - Mertensová (4-Belg.) 1:6, 6:1, 6:3
HALLE (tráva, dotace 2 219 150 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Bautista (7-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4
Goffin (Belg.) - A. Zverev (2-Něm.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:3)
Berrettini (It.) - Chačanov (3-Rus.) 6:2, 7:6 (7:4)
Herbert (Fr.) - Čorič (4-Chorv.) 7:5, skreč.
LONDÝN (tráva, dotace 2 219 150 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Tsitsipas (1-Řec.) 7:5, 6:2
Medveděv (4-Rus.) - Schwartzman (Arg.) 6:2, 6:2
F. López (Šp.) - Raonic (6-Kan.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5)
Simon - Mahut (oba Fr.) 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:3).

Reklama