Adam Procházka
24. června 2019 • 11:19

Mallorca zpět mezi elitou. Návrat do La Ligy slavil po parádním obratu i Nadal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou zpět. Fotbalisté Mallorky se po šesti letech vracejí do La Ligy. Ačkoliv v prvním zápase finále druholigového play off prohráli na hřišti Deportiva La Coruňa 0:2, dokázali v domácím prostředí nepříznivý stav zvrátit a po výhře 3:0 slaví návrat mezi španělskou elitu. Úspěch týmu z Baleárských ostrovů prožívala přímo na stadionu tenisová světová dvojka Rafael Nadal. Oslavy pak pořádně rozjeli i kluboví spoluvlastníci Steve Nash, bývalá hvězda NBA, a Stuart Holden, bývalý fotbalový reprezentant USA.



V roce 2013 sestoupila Mallorca z La Ligy a od té doby v ní chyběla. Předloni dokonce klesla až do třetí nejvyšší soutěže. Po dvou úspěšných postupech se ale nyní může Real těšit z návratu mezi španělskou fotbalovou elitu.

Po prvním zápase finále druholigového play off to s celkem z Baleárských ostrovů nevypadalo vůbec dobře, když na hřišti Deportiva La Coruňa prohrál 0:2. V domácím prostředí ale Real zabral. Ve 21. minutě ho nasměroval za senzačním obratem dvojzápasu chorvatský útočník Ante Budimir, který střelou z hranice velkého vápna překonal gólmana Daniela Giméneze.

V 62. minutě zasadila Mallorca svému soupeři druhý úder, když se z trestného kopu trefil Salva Sevilla. Rozhodující úder si Real schoval do 82. minuty. Abdón Prats napřáhl z hranice dvaceti metrů a parádní ranou ke vzdálenější tyči pečetil výhru 3:0, čímž zároveň rozhodl o návratu Mallorky do La Ligy.

Přímo na stadionu si užíval neuvěřitelný obrat svého milovaného celku druhý tenista světa Rafael Nadal. „Netřeba slov. Prožívám neuvěřitelné emoce,“ napsal na svém Instagramu mallorský rodák po skončení utkání.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sense paraules!a primera!una emoció increible!!!!🔴⚫️🔴⚫️

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal),Čen 23, 2019 v 1:58 PDT

„Úžasné. Skvělý rok. Mallorca je zpět v La Lize. Šťastný Rafa to mohl sledovat přímo na stadionu. Gratuluji všem fanouškům, hráčům i personálu,“ radoval se na Instagramu legendární basketbalista Steve Nash, který je v současné době spoluvlastníkem Mallorky.

Stejně prožíval postup i jeho kolega a bývalý fotbalový reprezentant USA Stuart Holden. „Neuvěřitelný den. Těžko hledat slova. Nemůžu být na tento klub už více hrdý. Máme za sebou úžasnou sezonu. Zasloužíme si to. Díky, že jste nám věřili!“ uvedl.

Obří radost Nashe a Holdena z postupu do La Ligy dokládá i video z baru, na němž oba spolumajitelé oslavují postup stříkáním šampaňského.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud