Tenistka Strýcová nedohrála turnaj v Eastbourne. Zápas s Hercogovou skrečovala kvůli zranění nohy

Tenistka Barbora Strýcová vzdala na wimbledonské generálce na trávě v Eastbourne zápas prvního kola s Polonou Hercogovou. Česká reprezentantka duel se slovinskou soupeřkou po hodině a půl skrečovala kvůli zranění levé nohy za stavu 6:7, 1:0. Ze hry venku je i Markéta Vondroušová, jež ve 2. kole podlehla Elise Mertensové 1:6, 7:5, 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne (Británie) (Aktualizováno: 18:18 25. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na turnaji WTA v Birminghamu

Barbora Strýcová na turnaji WTA v Birminghamu | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Belgičanka Mertensová se v osmifinále utká s Karolínou Plíškovou. Druhá nasazená světová trojka měla v úvodním kole volný los a v soutěži zbyla jako poslední z českých tenistek.

Vítězná série Bartyové pokračuje. Australanka si porážkou Strýcové přidala jedenácté vítězství v řadě

Číst článek

Třiatřicetiletá Strýcová, která minulý týden v Birminghamu postoupila ve dvouhře do semifinále a ve čtyřhře slavila titul, v úterý ztratila úvodní sadu ve zkrácené hře.

Po ní si na kurt zavolala fyzioterapeutky a konzultovala s nimi stav levé nohy nebo kotníku. Nakonec ještě jeden game odehrála, a přestože ho i díky dvěma dvojchybám Hercogové získala, duel po něm skrečovala.

„Bohužel jsem dnes musela potřetí v kariéře skrečovat zápas, protože už nějakou dobu cítím silnou bolest v natržené achillovce. Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, hraju s tím dlouhodobě. Nicméně dnes byla (bolest) větší než obvykle, takže jsem nechtěla riskovat vážnější zranění,“ napsala Strýcová na sociálních sítích.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I am sorry that I had to retire today because for some time I have been feeling pain in my Achilles’ tendon that has been slightly harmed. Usually I can compete with it and give 100% but the pain was too much today and I didn’t want to risk a more severe injury. I will be ready for Wimbledon. See you soon.. Bohužel jsem dnes musela potřetí v kariéře skrečovat zápas, protože už nějakou dobu cítím silnou bolest v natržené achillovce. Normálně mi tohle zranění dovoluje podat stoprocentní výkon, hraju s tím dlouhodobě. Nicméně dnes byla větší než obvykle, takže jsem nechtěla riskovat vážnější zranění. Poslechla jsem své tělo a zápas ukončila. Na Wimbledon se pořád těším a věřím, že budu stoprocentně připravená do singla i debla.

Příspěvek sdílený Barbora Strycova (@barborastrycova),

„Na Wimbledon se pořád těším a věřím, že budu stoprocentně připravená do singla i debla,“ dodala.

Devatenáctileté Vondroušové se druhý letošní duel na trávě nevydařil. Finalistka Roland Garros, která byla v Eastbourne nasazena jako číslo 13, sice ve druhém setu odvrátila dva mečboly a vynutila si rozhodující sadu, obrat ale dokonat nedokázala. Mertensová byla jistější na servisu a po dvou hodinách a 18 minutách slavila postup.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme