Hlavní obsah

T-Mobile přiškrcuje v zahraničí rychlost internetu. Je to dočasné, tvrdí operátor

Novinky, mif

Společnost T-Mobile od minulého týdne láká na akční letní nabídku, v jejímž rámci nabízí svým zákazníkům neomezený mobilní internet. Někteří uživatelé si však stěžují, že při roamingu je rychlost přiškrcena. Operátor se však brání, že jde pouze o dočasný problém.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Neomezená data od T-Mobilu jsou skutečně neomezená i v rámci EU roamingu, ale rychlost je evidentně uměle omezována na 3/3 Mbit/s,“ postěžoval si Ondřej C. na Twitteru.

Přestože průměrná rychlost LTE internetu se pohybuje nad hranicí 40 Mbit/s, Ondřej C. tyto hodnoty naměřil během návštěvy sousedního Slovenska. V tuto chvíli však není jasné, zda se omezení týká pouze našich východních sousedů, či zda je rychlost pomalejší také v dalších státech Evropské Unie.

Jeden z uživatelů si stěžuje na pomalý internet v zahraničí.

Během testu, kteří nespokojení uživatelé udělali, se ukázalo, že pokud není aktivovaný balíček neomezených dat, rychlost je více než desetkrát vyšší.

Operátor nicméně připustil, že rychlost je skutečně omezena. Údajně ale jen dočasně. „Od kolegů jsme dostali informaci, že jsme museli přistoupit k dočasné regulaci datových rychlostí v roamingu. Za případné komplikace se všem omlouvám a věřím, že se situace ustálí a přenosová rychlost se brzy zvýší,“ uvedli zástupci T-Mobilu na Twitteru.

Jen do konce srpna

Růžový operátor nabízí balíček neomezených mobilních dat pro všechny majitele paušálních tarifů i předplacených karet, a to v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat nový balíček s názvem Neomezená data na léto.

Balíček s neomezeným datovým limitem přitom bude platný po dobu 30 dní a je možné jej aktivovat opakovaně. Po 31. srpnu však bude akce ukončena a neomezená data již nebude možné používat.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám