28. června 2019 • 13:25

AC Milán nebude hrát Evropskou ligu. Vydělá na tom Schick s AS Řím

Autor: apr, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský fotbalový velkoklub AC Milán po dohodě s UEFA přijde o účast v příštím ročníku Evropské ligy kvůli porušení pravidel finančního fair play. Vydělá na tom AS Řím, jehož dres obléká český útočník Patrik Schick. Římané měli původně hrát 2. předkolo Evropské ligy, ale nyní zaujmou místo v základní skupině této soutěže a nahradí v ní právě AC Milán. Druhé předkolo si zahraje nově FC Turín.



AC za nevyrovnané výdaje a příjmy dostal od UEFA už loni pokutu 12 milionů eur a zákaz startu v evropských pohárech. Proti němu se "Rossoneri" úspěšně odvolali k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) a na podzim mohli hrát ve skupině EL.

Nyní se vedení pátého klubu uplynulé sezony italské ligy dobrovolně rozhodlo roční trest přijmout, aby získalo víc času na urovnání finanční situace. CAS dohodu s UEFA potvrdil.

Místo milánského celku bude hrát v základní skupině Evropské ligy AS Řím, který si původně na šestém místě v Serii A zajistil start jen v kvalifikaci. Do ní se nyní posune sedmý FC Turín.

Americký investiční fond Elliott před rokem převzal AC Milán poté, co mu dosavadní čínský majitel Li Jung-chung nedokázal splatit dluh ve výši 300 milionů eur. Čínští vlastníci koupili klub v roce 2017 od dlouholetého majitele Silvia Berlusconiho. Následně si vzali vysokou půjčku a za posily utratili zhruba 200 milionů eur, čímž podle UEFA porušili pravidla finančního fair play, která platí od roku 2014.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud