Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner po dvou mečbolech na mistrovství světa podlehli Katařanům

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner byli na světovém šampionátu v Hamburku velmi blízko skalpu favorizovaných Katařanů. Šesté dvojici světového žebříčku Šaríf Janus, Ahmed Tidžan podlehli 21:18, 13:21 a 16:18, když neproměnili dva mečboly. Ve skupině D mají čeští hráči vítězství a porážku a v pondělí budou o postup bojovat proti dodatečně povolaným Italům Adrianovi Carambulovi a Enricu Rossovi.

Hamburk (Aktualizováno: 21:21 29. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Schweiner při zápase mistrovství světa

David Schweiner při zápase mistrovství světa | Foto: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Janus s Tidžanem jsou favority skupiny, ale proti Perušičovi se Schweinerem měli namále. Plážoví volejbalisté z Prahy, kteří zazářili ziskem stříbra na květnovém turnaji Světového okruhu v Ostravě, začali první vzájemný zápas skvěle a po Perušičově sérii na servisu měli čtyřbodový náskok. Katařané však srovnali a až v koncovce se Schweiner zasloužil o zisk první sady.

Čeští beachvolejbalisti skončili v Ostravě druzí. Ve finále nestačili na světové jedničky z Norska

Číst článek

Ve druhém setu však měli od začátku navrch soupeři, Češi marně dotahovali a jasně podlehli. V tie-breaku se však Perušič se Schweinerem opět nadechli k náporu, měli k dobru až čtyřbodový náskok, ale stav 13:9 a poté ani 14:12 k cenné výhře nedotáhli.

„Mrzí to hodně, protože zejména v tiebreaku jsme si vypracovali opravdu slibné vedení, které bychom prohrávat asi neměli. Najdou se na tom i pozitivní věci – potrápili jsme favority a první set byl z naší strany takticky dobře rozehraný,“ řekl po zápase Radiožurnálu Ondřej Perušič.

Po druhém vítězství Janus s Tidžanem vedou skupinu a jsou velmi blízko postupu. Perušič se Schweinerem budou v pondělí před polednem bojovat na hamburském písku s Italy o postup ze skupiny.

Z každé z 12 skupin se vždy první dva celky kvalifikují do play-off a s nimi čtyři nejlepší týmy z třetích míst. Zbylých osm družstev ze třetích příček si mezi sebou zahraje o čtyři volná místa v úvodním kole vyřazovacích bojů.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Hamburku:
Skupina D:
Janus, Tidžan (4-Kat.) - Perušič, Schweiner (28-ČR) 2:1 (-18, 13, 16),

pka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme