Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Perušič a Schweiner nestačili na Italy a na MS podruhé prohráli. Přesto postupují

Dvě ze tří utkání na mistrovství světa prohráli, přesto postupují ze skupiny. Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner nestačili na italský pár Adrian Carambula, Enrico Rossi 18:21 a 20:22. Ve skupině skončili čeští reprezentanti na třetím místě a postoupili.

Až ve středu se ale po dohrání základní části rozhodne, zda s jedním vítězstvím a skóre 3:4 na sety projdou přímo do play-off, nebo budou hrát předkolo.

Carambula s Rossim se do turnaje dostali až na poslední chvíli jako náhradníci za dvojici ze Sierry Leone. A právě s častými tréninkovými partnery se český pár utkal o druhé místo ve skupině D a jistotu postupu do play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Dalhausser a Lacena bojují zatím v nejdramatičtější skupině MS

V úvodní sadě dotáhli čeští hráči čtyřbodovou ztrátu, ale nedařil se jim servis a Italové znovu odskočili. Protivníci i v druhém setu lépe blokovali a Rossi zkoušel české volejbalisty nachytat vysokým rotovaným podáním. Po chybě v útoku pustili Perušič a Schweiner soupeře k dvěma mečbolům, ty ještě odvrátili, ale třetí možnost už italský pár využil.

Po úvodní výhře nad týmem z Belgie byli jediní čeští reprezentanti na šampionátu velmi blízko skalpu favorizovaných Katařanů. Proti šestému páru světového žebříčku Šaríf Janus, Ahmed Tidžan však v sobotu neproměnili dva mečboly a prohráli 1:2.

Z každé z 12 skupin se vždy první dva celky kvalifikují do play-off a s nimi čtyři nejlepší týmy z třetích míst. Zbylých osm družstev ze třetích příček si mezi sebou zahraje o čtyři volná místa v úvodním kole vyřazovacích bojů.

MS v plážovém volejbalu v Hamburku - muži:

Skupina D:

Carambula, Rossi (45-It.) - Perušič, Schweiner (28-ČR) 2:0 (18, 20), Janus, Tidžan (4-Kat.) - Koekelkoren, Van Walle (21-Belg.) 2:0 (15, 15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články