,Nemohu odvolat sám sebe.‘ Staněk jednal s Babišem, vzkázal, že nechce blokovat racionální řešení

Ministr kultury Antonín Staňek (ČSSD) se v pondělí sešel s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Ubezpečil ho, že nebude blokovat žádné racionální řešení, napsal v úterý v SMS. Babiš by měl společně s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem jednat v úterý od 20.00 na zámku v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem o situaci na ministerstvu kultury. Sociální demokracie požaduje, aby Staňka nahradil místopředseda strany Michal Šmarda.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr kultury Antonín Staněk z ČSSD

Ministr kultury Antonín Staněk z ČSSD | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Potvrdil jsem panu premiérovi, že má demise ze dne 16. 5. byla vážně míněná, a zároveň jsme měli oba velmi konstruktivní diskusi nad celou situací, kdy jsem ho ubezpečil, že rozhodně já žádné racionální řešení blokovat nebudu. Naopak,“ napsal Staněk.

„Sdělil jsem mu, že dle mého názoru já nejsem pravým klíčem k řešení situace, nýbrž je to dohoda s panem prezidentem a naším předsedou. Já přece nemohu odvolat sám sebe,“ dodal.

Když se Zeman, Babiš a Hamáček dohodnou, nebudeme dělat problémy, slibuje Gajdůšková

Číst článek

Setkání s prezidentem

Prezident Zeman odmítl Staňkovu demisi přijmout a dosud nevyhověl ani návrhu na jeho odvolání, které mu na konci května poslal předseda vlády. Babiš chce Zemana přesvědčit, že i když má prezident jiné názory na Staňka a Šmardu než ČSSD, měl by jeho návrhu vyhovět.

Hamáček považuje jednání za zásadní pro další vývoj vlády. V pondělí zopakoval, že pokud by sociální demokracie nemohla rozhodovat o tom, kdo bude jejím ministrem, nemá smysl být ve vládě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme