Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Puigová 6:0, 6:4Česká paráda ve Wimbledonu! Plíšková smetla olympijskou vítězku. Dál jdou Veselý i Muchová

rjm, rojČTKSport.cz
Aktualizováno

Čeští tenisté i ve středu zažili ve Wimbledonu převážně úspěšný den. Třetí nasazená Karolína Plíšková smetla ve druhém kole olympijskou vítězku Monicu Puigovou 6:0, 6:4. Třetí kolo si zahraje také Karolína Muchová, která porazila Američanku Madison Brengleovou 6:3, 6:4. I kvalifikant Jiří Veselý pokračuje ve vítězné jízdě, tentokrát otočil duel s Uruguaycem Pablem Cuevasem (4:6, 7:6, 6:4, 6:3). Končí naopak Marie Bouzková po porážce od Řekyně Marie Sakkariové 4:6 a 1:6.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Vítězné gesto Karolíny Plíškové ve druhém kole Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Turnajová trojka Plíšková nadělila v úvodním setu senzační olympijské vítězce z Ria Puigové „kanára“. Ve druhém vedla 5:2, ale prvním ztraceným servisem si situaci zkomplikovala. Při podání soupeřky nicméně po hodině hry zápas ukončila.

„Každý den se na trávě zlepšuju. Triumf v Eastbourne mi dodal sebevědomí a jsem ráda, že jsem tady ve třetím kole. Doufám, že půjdu dál,“ řekla Plíšková. Nyní ji čeká Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, se kterou v únoru prohrála v Dubaji.

Veselý, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace a v 1. kole zaskočil pátého hráče světa Němce Alexandera Zvereva, prohrál s Cuevasem první set. Poté ale zvládl tie-break a k zisku dalších dvou sad mu stačil vždy jeden brejk. Ačkoli v devátém gamu čtvrtého setu neproměnil při soupeřově podání čtyři mečboly, následně zápas po necelých třech hodinách doservíroval čistou hrou. Příštím soupeřem Veselého bude Francouz Benoit Paire.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Český tenista Jiří Veselý ve druhém kole Wimbledonu.

Marie Bouzková, která se do soutěže dostala až jako „lucky loser“ po nezdaru v kvalifikaci, bojovala v duelu s 31. nasazenou Marií Sakkariovou z Řecka o každý míč. Řekyně sázející na razanci sice občas kazila, ale jakmile se trefila do úderu, dostávala mladou Češku pod tlak a dokázala bodovat. Bouzková i tak vzala soupeřce podání a vedla 3:2, hned vzápětí však neudržela servis a bylo srovnáno. Rozhodující se v první sadě ukázala být desátá hra, kde česká tenistka podruhé ztratila podání a tím i celý set poměrem 4:6.

Ve druhém dějství už měla navrch Řekyně. Držela si servis, a když k tomu dvakrát prorazila podání české hráčky, spěl duel k poměrně rychlému konci. Sakkariová ovládla set v poměru 6:1 a může slavit postup do 3. kola.

Karolína Muchová šla na kurty All England Clubu „pomstít“ Markétu Vondroušovou a zdolat Američanku Madison Brengleovou. V úvodu se to české tenistce dařilo a první sadu získala poměrem 6:3, když dvakrát prolomila podání soupeřky.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Muchová porazila ve Wimbledonu Američanku Madison Brengleovou 6:3 , 6:4 a postupem do 3. kola vyrovnala své grandslamové maximum.

Start do druhé sady měla lepší Brengleová a rychle šla do vedení 3:0, jenže Muchová ukázala srdce bojovnice a jeden ztracený servis vybojovala rychle zpět. O chvíli později manko smazala úplně a vyrovnala na 4:4. A to nebylo všechno. Rozjetá Češka, která je ve světovém žebříčku na 68. místě, vzala v desáté hře soupeřce podání a urvala zápas ve svůj prospěch.

Muchová ve Wimbledonu uzavírá svoje premiéry na grandslamových turnajích a účastí ve 3. kole vyrovnala svůj počin z US Open.

WIMBLEDON (tráva, dotace 38 milionů liber)
Ženy
Dvouhra – 2. kolo
Puigová (Portor.)–Karolína Plíšková (3-ČR) 0:6, 4:6
Bouzková (ČR)–Sakkariová (31-Řec.) 4:6, 1:6
Brengleová (USA)–Muchová (ČR) 3:6, 4:6
Čtyřhra – 1. kolo
Melicharová, Peschkeová (7-USA/ČR)–Baraová, Linetteová (Rum./Pol.) 7:5, 6:2
Krejčíková, Siniaková (2-ČR)–Bainsová, Broadyová (Brit.) 7:5, 6:1.
Muži
Dvouhra – 2. kolo
Cuevas (Urug.)–Veselý (ČR) 6:4, 6:7 (5:7), 4:6, 4:6
Ostatní výsledky najdete ZDE

Reklama

Související témata: