Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová a Strýcová opět neztratily ani set a jsou ve 3. kole Wimbledonu, Siniaková nezaskočila Kontaovou

Ve středu si místenku ve 3. kole nejslavnějšího grandslamového turnaje zajistila dvojice Karolína Plíšková - Karolína Muchová. Ve čtvrtek je doplnila Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka odvrátila v úvodním dějství tři setboly a porazila Kristinu Mladenovicovou z Francie 7:5 a 6:2, Strýcová zdolala Lauru Siegemundovou z Německa 6:3 a 7:5. Loučí se naopak Kateřina Siniaková, která prohrála s domácí favoritkou Johannou Kontaovou 3:6 a 4:6.

Petra Kvitová se raduje z postupu do 3. kola Wimbledonu
zdroj: AP autor: Tim Ireland

Zatímco Kvitová vyhrála dva zápasy na londýnské trávě poprvé po čtyřech letech, Strýcová byla ve stejné fázi turnaje loni. Siniaková se po vyřazení zaměří na čtyřhru, v níž s Barborou Krejčíkovou obhajují titul.

K třicátému vítězství v sezoně se Kvitová rozjížděla pomalu. "Byla jsem nervózní, to se projevilo na prvním gemu," komentovala úvodní hru střetnutí, ve které udělala dvě dvojchyby a prohrála ji.

Dlouho se nemohla trefit do returnu Mladenovicové, ale duel pomalu vyrovnávala. První tři brejkboly za stavu 3:4 ještě nevyužila a zdálo se, že sadu už nezachrání. Za stavu 4:5 měla Francouzka tři setboly, ale všechny Kvitová ustála. "Nějak jsem to dokázala a pak jsem se začala cítit lépe," konstatovala česká tenistka. K vyrovnání na 5:5 jí pomohly dvě dvojchyby soupeřky za sebou a pak už měla převahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová je na Wimbledonu ve třetím kole, poradila si s Mladenovicovou

Na úvod druhého setu sice znovu přišla o podání, ale pak získala čtyři hry po sobě. Na 4:1 zvýšila svým osmým esem a závěr jistě dohrála. "Zlepšuje se to," uvedla cestou z kurtu o své ruce, na které má na zraněném místě tejp.

Příští soupeřkou Kvitové bude Magda Linetteová z Polska. "Důležité je, abych byla zdravá a mohla hrát svůj tenis," dodala rodačka z Bílovce.

Strýcová se prala s využitím brejkbolů

Strýcová měla v duelu se Siegemundovou 20 brejkbolů, v jedné hře dokonce sedm, ale proměnila jich "jen" pět. Sama přišla o podání třikrát a po esu při druhém mečbolu si zařvala radostí. Ve třetím kole je potřetí během čtyř let a o osmifinále bude hrát s turnajovou čtyřkou Kiki Bertensovou z Nizozemska, jež odvrátila Američance Taylor Townsendové v třísetové bitvě mečbol.

Siniaková hrála ve Wimbledonu poprvé na centrálním dvorci a před zápasem se bála, že bude svázaná nervozitou. "Ale nestalo se," řekla nedávná světová deblová jednička. Se svou hrou byla spokojená. "Nemám si co vyčítat, ona mi nedala žádnou šanci a zvládla to na jedničku, ne-li na jedničku s hvězdičkou desetkrát podtrženou. Když jsem cítila šanci, šoupla mi tam dvě esa nebo přímé body, takže jsem se k ničemu nedostala. Držela to celý zápas," řekla Siniaková.

Výsledky tenisového Wimbledonu:

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:2, Strýcová (ČR) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 7:5, Dartová (Brit.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 7:6 (7:4), 3:6, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo: Voráčová, Ninomijaová (ČR/Jap.) - Puigová, Rogersová (Portor./USA) 4:6, 6:1, 9:7, Sakkariová, Tomljanovicová (Řec./Austr.) - Hradecká, Klepačová (11-ČR/Slovin.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články