Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kvitová se před bojem o osmifinále ohlíží spíše na sebe. Hlavně abych byla zdravá, doufá

Sport

  18:19
LONDÝN - Dvojnásobná šampionka Petra Kvitová a Barbora Strýcová se v sobotu pokusí postupem do osmifinále tenisového Wimbledonu navázat na Karolíny Plíškovou a Muchovou. Kvitovou čeká na dvorci číslo dvě od 12:00 středoevropského letního času Magda Linetteová z Polska, Strýcovou ve druhém utkání na trojce turnajová čtyřka Kiki Bertensová z Nizozemska.

Petra Kvitová v zápase s Ons Jabeurovou. foto: ČTK/AP

Kvitová hraje první turnaj po výpadku kvůli natrženému svalu v předloktí levé ruky. Zraněné místo ji nebolí, ale vzhledem k obavám o svůj stav se více než na další soupeřku ohlíží na sebe. „Důležité je, abych byla zdravá a mohla hrát,“ uvedla.

Se 75. hráčkou žebříčku Linetteovou se Kvitová utkala jednou, před třemi roky v Montrealu ji porazila. V případě postupu si nasazená šestka zahraje osmifinále Wimbledonu poprvé od roku 2014, kdy slavný turnaj podruhé vyhrála.

Strýcová sice Bertensovou v jediném vzájemném utkání zdolala ve dvou setech, ale také už před třemi lety. Favoritkou bude Nizozemka. „Ale na trávě mám proti ní největší šanci ze všech povrchů. Budu se snažit hrát svou hru,“ plánovala Strýcová hrát aktivně, třeba jako ve druhém kole, v kterém měla 55 náběhů k síti. „Jestli to bude platit na Bertensovou, nevím. Ale budu se snažit tam být taky 55x, protože hra na síti je pro mě důležitá, cítím se tam dobře,“ řekla.

Sobotní program:

Centrální dvorec (14:00 SELČ): Bartyová (1-Austr.) - Dartová (Brit.), Nadal (3-Šp.) - Tsonga (Fr.), Federer (2-Švýc.) - Pouille (27-Fr.).

Kurt č. 1 (14:00): S. Williamsová (11-USA) - Görgesová (18-Něm.), Stephensová (9-USA) - Kontaová (19-Brit.), Sousa (Portug.) - Evans (Brit.).

Kurt č. 2 (12:00): 1. zápas Kvitová (6-ČR) - Linetteová (Pol.).

Kurt č. 3 (12:00): 2. zápas Strýcová (ČR) - Bertensová (4-Niz.).

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...