Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ruská státní televize a dezinformační server Sputnik se nemohou účastnit konference o svobodě médií

Média

  22:33
Zástupci ruské státní televize RT a propagandistického média Sputnik se nemohou zúčastnit mezinárodní londýnské konference o svobodě médií, informovala dnes s odvoláním na britskou vládu AFP. Podle Británie je to kvůli aktivní roli obou médií v šíření dezinformací.

Rudé náměstí v Moskvě. foto: Reuters

Konferenci, která se koná v britské metropoli tento týden, spolupořádají kanadská ministryně zahraničí Chrytia Freelandová a britský ministr zahraničí Jeremy Hunt. Zúčastnit se jí mají i další politikové, novináři, zástupci občanské společnosti a mediálního průmyslu.

Ruské velvyslanectví v Londýně k zamítnuté akreditaci pro RT uvedlo, že se jedná o „politickou diskriminaci“, která navazuje na dlouholetou urážlivou kampaň britských úřadů vůči státní stanici.

Ambasáda připomněla britský regulační úřad pro média OFCOM, který vyšetřoval RT kvůli možnému porušení pravidel o nestrannosti ve zpravodajství v souvislosti s loňskou otravou ruského dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v anglickém městě Salisbury.

Podle organizátorů je cílem akce mezinárodní diskuze a spolupráce na poli svobody médií, čehož se týká i šíření dezinformací. Pozvánku na událost neobdrželi pouze tři země, které spojuje represivní politický režim: Venezuela, Severní Korea a Sýrie.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...