9. července 2019 • 09:29

Čtvrt milionu za poničený trávník. Williamsová platí za incident z tréninku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedminásobná wimbledonská šampionka Serena Williamsová dostala od zástupců All England Clubu pokutu 10 tisíc dolarů (228 tisíc korun) za to, že poničila raketou jeden z travnatých kurtů v areálu. Šéfové turnaje nezapomněli ani na nesportovní chování Fabia Fogniniho a Nicka Kyrgiose. 



Poškození trávy se měla Serena Williamsová dopustit ještě před začátkem turnaje. Při tréninku poničila raketou jeden z dvorců.

Američanka, kterou v úterý čeká čtvrtfinálové utkání s krajankou Alison Riskeovou, se k trestu zatím nevyjádřila.

Menší pokuty dostali i další hráči. Fabio Fognini zaplatí tři tisíce dolarů za nesportovní chování při porážce ve 3. kole s Tennysem Sandgrenem.

„Je fér tady hrát? Zatracení Angličané. V tomhle klubu by měla vybuchnout bomba,“ prohlásil ve svém rodném jazyce frustrovaný Ital desátý v době, kdy prohrával 0:2 na sety. Během druhé světové války přitom na londýnský Wimbledon dopadly stovky pum.

Celkem osm tisíc dolarů vyměřili pořadatelé australskému bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi. Za nesportovní chování v zápase 1. kola zaplatí tři tisíce dolarů, za excesy v duelu 2. kola s Rafaelem Nadalem pak dalších pět tisíc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud