Strýcová porazila Britku Kontaovou a poprvé v kariéře si zahraje grandslamové semifinále

Barbora Strýcová porazila ve čtvrtfinále Wimbledonu domácí Johannu Kontaovou 7:6 a 6:1 a poprvé v kariéře si zahraje grandslamové semifinále. V něm se utká s Američankou Serenou Williamsovou.Česká tenistka uspěla také ve čtyřhře. Po boku Tchajwanky Su-Wej Hsieh porazila rumunskou dvojici Beguová, Niculescuová.

Londýn (Aktualizováno: 21:00 9. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová

Česká tenistka Barbora Strýcová | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Strýcová nevstoupila do zápasu dobře po chvilce prohrávala už 0:3. Následně sice vyhrála svůj první gem a snížila na 1:3, ale Kontaová si nadále svůj servis držela.

Britská tenistka zaváhala při svém podání až v sedmém gemu a třiatřicetiletá Češka následně svým servisem srovnala na 4:4.

Strýcová - Kontaová 2:0 (7:6, 6:1)

Číst článek

Obě tenistky si už nadále držely svá podání a první sada dospěla do tiebreaku. V něm byla úspěšnější česká tenistka a po hodině a pěti minutách získala první set 7:5 ve zkrácené hře.

Stejně energicky jako ukončila Strýcová první set, začala i ten druhý a šla do vedení 3:0. Rodačka z Plzně i nadále pokračovala v aktivní hře a Kontaová se trápila. 

Za stavu 5:1 dostala Strýcová první možnost k doservírování zápasu. Nabídnutou šancí česká tenistka nepohrdla a poprvé v životě postoupila do grandslamového semifinále.

V souboji o finále vyzve ve čtvrtek třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou.

Vítězství také ve čtyřhře

Nedlouho po čtvrtfinálovém zápasu nastoupila Strýcová po boku tchajwanské parťačky Su-wej Hsieh také do deblového utkání. Soupeřkami jim byla rumunská dvojice Irina Camelia Beguová a Monica Niculescuová.

Česko-tchajwanský pár od začátku dominoval a po výhře 6:3 a 6:4 postoupil do čtvrtfinále, kde se utká s bělorusko-belgickou dvojicí Arina Sabalenková, Elise Mertensová.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme