10. července 2019 • 18:45

Žižkov - Slavia 0:6. Stanciu se trefil parádním lobem, mistr dominoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední prověření před vstupem do ligového ročníku 2019/2020 absolvovala mistrovská Slavia Praha. Tým trenéra Jindřicha Trpišovského v zápase hraném na pražském Střížkově hladce porazil druholigovou Viktorii Žižkov 6:0. Ve druhém poločasu nastoupila i sledovaná akvizice celku z Edenu Nicolae Stanciu. Ten při své premiéře v sešívaném dresu nasadil na ruku kapitánskou pásku a po pár minutách na hřišti také skóroval povedeným lobem. První ostrý duel čeká na červenobílé v pondělí, kdy v rámci FORTUNA:LIGY zamíří do Zlína.



Slávistický trenér Jindřich Trpišovský, jehož svěřenci v sobotu vyhráli 3:0 v Československém Superpoháru v Trnavě, nasadil do obou poločasů rozdílné jedenáctky. Favorit začal náporem a hned v druhé minutě po Coufalově centru otevřel skóre Van Buren. Autor gólové přihrávky v 10. minutě z voleje zvýšil na 2:0 a v 36. minutě se po Hušbauerově centru prosadil hlavičkou Hilál.

Po pauze za potlesku zaplněného stadionu ke své premiéře v červenobílém dresu nastoupil Stanciu, jehož slávisté získali v minulém týdnu a v Superpoháru ještě nehrál. Rumunský reprezentační záložník a bývalý hráč Sparty se uvedl stylově: v 64. minutě obloučkem přes bývalého slávistického gólmana Hrubeše zvýšil na 4:0.

Krátce předtím nedal favorit penaltu, kterou zahodil nepřesnou střelou Baluta. Žižkov, který se až v posledním kole minulé sezony zachránil v druhé lize, měl několik šancí, ale gólu se nedočkal. Naopak v 86. minutě své zaváhání z penalty odčinil střelou pod břevno Baluta a vzápětí se z voleje trefila posila Holeš, pro něhož to byl druhý gól za červenobílé.

Přípravné utkání:

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 6:0 (3:0)

Branky: 2. Van Buren, 10. Coufal, 36. Hilál, 64. Stanciu, 86. Baluta, 87. Holeš.

Sestava Slavie:
I. poločas: Kovář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Traoré, Zmrhal - Van Buren (31. Hilál).

II. poločas: Kovář - Holeš, Frydrych, Hromada, Zelený - Král, Ševčík - Baluta, Stanciu, Olayinka - Hilál (60. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Slavia přejela Žižkov 6:0. Pálil i Stanciu. Věřím, že nám pomůže v každém zápase, říká Souček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud