10. července 2019 • 12:52

Český obránce si vystřílel zájem klubu z Premier League. Pokračuje v Polsku

Autor: ach
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmadvacet zápasů bez porážky korunovaný postupem do nejvyšší polské soutěže. Rakow Czestochowa s triem českých fotbalistů v sestavě se po 21 letech chystá na nejvyšší soutěž. Na Ekstraklasu se těší i Češi, Petr Schwarz, Daniel Bartl a především urostlý stoper Tomáš Petrášek. Ten by měl příští sobotu do ligové premiéry dokonce vyběhnout s kapitánskou páskou. “Pokud ji dostanu, bude to pro mě obrovská pocta, budu na to patřičně hrdý. Zároveň to bude velká odpovědnost, ale na tu jsem dlouhodobě zvyklý i bez pásky…” říká smířeně Petrášek.



Právě nový kapitán týmu si za poslední roky vybudoval v Polsku skvělé jméno. Pohled do statistik mluví jasně. V 79 zápasech nastřílel za Rakow úctyhodných 23 branek. V poslední sezoně dal v lize gól průměrně každých 198 minut! Na obránce je to skvělé číslo. Lesku mu dodává i fakt, že se stal Petrášek nejlepším střelcem týmu. “Každý už to bere jako samozřejmost, a ne jako něco výjimečného, že obránce vstřelil branku. V tomto ohledu jsem si sám na sebe upletl trochu bič.” směje se český stoper.
Především díky tomu kolem něj začaly kroužit velké polské kluby, ale i další týmy z Evropy. Dokonce se objevil v hledáčku jednoho z nováčků Premier League. “Raków na zájem jiných klubů zareagoval novou smlouvou, která je doceněním mé dlouhodobé práce. Moc si toho vážím. Teď je před námi důležitá sezóna, soustředím se pouze na ni.” popisuje Petrášek.
Zbystřit by možná mohli i spolupracovníci reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého. Stoper, který umí dávat góly, by se národnímu týmu mohl hodit, zvláště když jeho kariéra letí strmě vzhůru. Petrášek mluví o reprezentaci s velkou úctou. “Na reprezentaci jsem se vždycky díval s ohromnou pokorou a respektem k těm, kteří v ní jsou. Kdo by v ní měl být, to bych nechal na trenérovi,” usměje se.
Jak je do národního týmu z Rakówa daleko neřeší. Dobře ale ví, že kdyby se mu v následujících měsících dařilo, třeba by se vysněné pozvánky mohl dočkat. “Určitě je o tom daleko vůbec mluvit, ale je to můj dětský sen a snít rozhodně nepřestanu.” říká skromně.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud