Karel Gott promluvil o strachu z manželství: Musíš zaplatit složenky!

Karel Gott s manželkou Ivanou 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. července 2019 8:19

Karel Gott už za tři dny oslaví velké jubileum. U příležitosti 80. narozenin poskytl velký rozhovor německému magazínu Stern, ve kterém mluvil nejen o hudbě a své rakovině, ale třeba i o ženách a manželství!

Gott přiznal, že každý den cítí, jak jeho hodiny odbíjejí. Zavzpomínal také na dramatické momenty svého života – nejen na rakovinu, ale i na vážnou autonehodu. „Po převrácení auta jsem věděl, že ještě pořád žiju. Bylo mi jedno, že jsem si polámal kosti. Pomyslel jsem si, že to se mi asi ještě někdy stane.

Horší to prý ale bylo s jeho nemocí, která se objevila v roce 2015. Tehdy mu lékaři diagnostikovali zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. „To bylo velmi dramatické,“ cituje jeho slova Blesk. Sám přiznává, že z rakoviny se vyléčil jen díky lékařskému pokroku. Pokud by onemocněl před 15 lety, lékaři by mu už nedokázali pomoci.

I proto si uvědomuje, že čas utíká opravdu rychle. I proto se pokouší svým dcerkám postupně dávat rady do života. „Říkám jim, ať se připraví na to, že všechno nezůstane takové, jaké to je teď. Ať si užívají současnost, každý nový a krásný den,“ prozradil Karel Gott.

Přestože kolem sebe měl hodně žen, o chomoutu vlezl až na začátku roku 2008, tedy v době, kdy mu bylo 68 let. „Manželství pro mě vždycky znamenalo fráze jako – Karle, musíš zaplatit složenky, Karle, byl jsi nakoupit? Myslel jsem si, že to není pro mě, tahle každodennost a normálnost,“ vysvětluje, proč se do ženění nehnal.

Dával přednost volnosti a zábavě. „To byl balzám na mou duši,“ vzpomíná. I proto někdy měl více přítelkyní najednou. A na co své partnerky balil? „Věřím tomu, že jsem dokázal zaujmout srdce žen. Na většině mých koncertů byly převážně ženy. Často předstírají, že chtějí drsňáka se svaly, ale pravda je taková, že hledají něžného muže. Takového, který se o ně bude starat,“ prozradil tajemství svého úspěchu Gott.

I když se manželství dlouho vyhýbal, dnes je spokojený. „K mému překvapení se lze zamilovat i do manželství. Moje žena Ivana je moje štěstí. Od doby, kdy jsme se vzali, pro mě začalo nové období,“ vychvaluje svou manželku mnohonásobný slavík.

Když lékaři objevili jeho rakovinu, varovali ho, že mnoho vztahů takovou diagnózu nezvládne. Ivana Gottová to ovšem zvládla a byla zpěvákovi oporou. „Moje žena je perfektní a velmi praktická. Starala se o mě doma, když jsem se vrátil z nemocnice. Byla se mnou i v nejtěžších chvílích mého života,“ oceňuje kvality své partnerky Karel Gott.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová