Jan Podroužek
11. července 2019 • 10:00

Deli už je pryč, teď udržet Ngadeua. Slavia to zkusí novou smlouvou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je fuč, Simon Deli odchází do Brugg. A teď co s tím. Slavia v tuhle chvíli nebude hledat nového stopera, žádnou náhradu, ale co kdyby odešel ještě Michael Ngadeu… „Napínáme všechny síly, aby u nás Míša zůstal, ale samozřejmě situaci na přestupovém trhu sledujeme,“ říká Jaroslav Köstl, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.



Je jich o jednoho míň. Míň o velkou hvězdu, elegána, vznešeného obránce, který si zpracovával míče na prsa i ve chvíli, kdy mu funěl za krkem protihráč. Simon Deli míří do Brugg, do týmu belgického vicemistra, který aktivoval výstupní klauzuli 2,5 milionu euro, tedy zhruba 65 milionů korun, a kromě štědré smlouvy nabízí africkému stoperovi život v Západních Flandrech, kde to pro něj a jeho rodinu bude i díky mateřské francouzštině útulnější.

„Je to oslabení, to nebudeme zastírat. Ale na tenhle zásah jsme se nějakým způsobem připravovali nejen příchodem Davida Hovorky, ale i dalšími kroky,“ ubezpečil Jaroslav Köstl, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského, že si mužstvo s tímhle odchodem poradí.

S tímhle ještě ano. Kromě právě Hovorky je k dispozici navíc Ondřej Kúdela, Michal Frydrych přeučovaný taky na pravého obránce, a k tomu Alex Král, který ovšem většinu zápasů za Slavii odehrál ve středu zálohy.

A samozřejmě Michael Ngadeu. Ale u něj je taky problém. I on má totiž ve smlouvě výstupní klauzuli, kterou se snažil v nedávné době rozlousknout KAA Gent. Vedení „sešívaných“ ale nemělo náladu bavit se o dlouhodobých splátkách, na které chtěl Gent sumu 4,5 milionu eur, tedy přibližně 120 milionů korun, rozsekat.

„O žádném žhavém zájmu teď nevíme,“ řekl k aktuální situaci kolem Ngadeua Jaroslav Köstl.

Slavia před sezonou: Pomůže faktor Stanciu k titulu? Redaktoři tipují obhajobu!
Video se připravuje ...

Jenže Slavia není v případě platné výstupní klauzule zrovna ve výhodné pozici, i proto prý vymýšlí pro kamerunského obránce novou smlouvu, v němž by žádná cifra, která by ho automaticky uvolňovala, nebyla zakotvena. Její znění nicméně není vůbec hotové, jen se má za to, že Ngadeu je ochotný se o novém kontraktu bavit.

Každopádně teď je na dovolené po tom, co minulou sobotu vypadl s Kamerunem z Afrického poháru národů po osmifinálové prohře s Nigérií 2:3. První ligová kola sezony proto nestihne, to se ví už dlouho.

Proto je teď na forhontu dvojice Ondřej Kúdela, David Hovorka.

„Na začátku sezony budeme určitě spoléhat na tyhle dva. Bylo na to připravovaní už od samého začátku, že to bude stát na nich. Vědí o tom,“ ujišťuje Köstl.

Proto taky nastoupili v prvním poločase posledního přípravného zápasu proti Viktorii Žižkov společně. Gól nedostali, byť se středeční utkání velkou prověrkou jejich souhry nazvat nedalo.

Do druhé půle vyběhl Michal Frydrych s Jakubem Hromadou. První sehrál na stoperu většinu letní přípravy, druhý si stoupl dozadu vyloženě jednorázově.

Ještě před play off Ligy mistrů bude Ngadeu každopádně zpátky. Jestli tedy dřív nepřijde klub, který zmáčkne děsivě blikající tlačítko „výstupní klauzule“.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Soupisky, změny v kádrech a detailní představení všech 16 klubů fotbalové FORTUNA:LIGY najdete ve velkém předligovém speciálu v pátečním Sport Magazínu +PLUS. Na 84 stranách vypráví Václav Jílek o předělávání herního stylu Sparty, nechybí kompletní jízdní řád sezony a další užitečný servis, včetně analýzy aktuálního stavu kandidátů na titul.

Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezony Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezonyFoto Sport

Stanciu poprvé za Slavii: s kapitánskou páskou krásně skóroval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud