Vizovice se zahalily do černé. Odstartoval metalový festival Masters of Rock

Jeden z největších rockových festivalů v Česku začal ve Vizovicích na Zlínsku. Pořadatelé počítají, že čtyřdenní hudební maraton Masters of Rock přiláká do bezmála pětitisícového města přes 20 tisíc metalových fanoušků.

Pětitisícové Vizovice čekají pro chod města nejnáročnější čtyři dny v roce. Už ve čtvrtek dopoledne louky okolo města zaplavily stany návštěvníků, podle organizátorů jich letos dorazí čtyřikrát více, než je počet vizovických obyvatel.

Část metalových fanoušků si užila hned první koncerty, přesně v poledne festival odstartovala nizozemská kapela Mayan. „Do Vizovic míří v letošním roce 77 kapel z 15 zemí světa. Každý den je nachystána jedna hlavní hvězda,“ uvedl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron. Tou letošní největší hvězdou je německý projekt Avantasia, která v pátek odehraje víc než dvouhodinový koncert.

Masters of Rock 2019
Zdroj: ČT24

Na festival se chystá i zbytek města

Zatímco areál vizovické likérky se opět po roce proměnil v černé mraveniště, město udělalo zase něco navíc pro komfort místních. Okolo trávníků blízkého sídliště postavilo zábrany, v minulých ročnících byly poseté stany postavenými bez povolení.

Obyvatelům sídliště radnice také nově rozdala i vjezdové karty. Kdo ale chtěl, z města odjel. Jiní zase počítají s vyššími tržbami. Ve městě si tak lidé mohou koupit černou zmrzlinu nebo černé společenské šaty. Toalety a sprchy pro metalisty otevřeli třeba i ve sportovním centru.

Většina fanoušků do města dorazí až během pátku. I když je pro ně v blízkosti areálu přichystané parkoviště pro dva tisíce aut, pořadatelé i policisté jim doporučují využívat spíše záchytných parkovišť nebo využít vlakového spojení.

„Řidiči by se měli samozřejmě připravit na dopravní omezení, kterých je ve Vizovicích několik. Podél hlavní cesty z Vizovic do Zlína je vytvořený koridor pro chodce, tam je potřeba zpomalit, aby řidiči chodce neohrožovali,“ uvedla mluvčí policie Zlínského kraje Monika Kozumplíková. Na bezpečnost budou během festivalu dohlížet desítky policistů včetně cizinecké a jízdní policie nebo psovodů. Projíždět budou i na čtyřkolkách ve stanovém městečku.