Hlavní obsah

Maskuje se a trénuje dál, potrestaný odborník zase vede atlety

Moskva

Doživotně suspendovaný ruský trenér Vladimir Kazarin přiznal, že navzdory zákazu dál připravuje atlety. Aby nebyl poznat, nechal si narůst vousy. Přistihli ho členové ruské antidopingové agentury na soustředění v Kyrgyzstánu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Podezření, že bývalý kouč olympijské vítězky Marie Savinovové či Julie Stěpanovové vědomě porušuje zákaz, se objevila již dříve. V rozhovoru pro Match TV je Kazarin potvrdil.

"Celý život jsem pracoval v atletice, proto mě myšlenky vedly k tomu, abych pokračoval," řekl sedmašedesátiletý trenér. Doživotní trest dostal v dubnu 2017 kvůli držení a distribuci dopingových látek.

Nerespektování zákazu činnosti funkcionářů a lékařů bylo jedním z důvodů, proč světová atletická federace IAAF před měsícem prodloužila suspendaci ruského svazu, jež trvá kvůli systematickému dopingu v zemi od listopadu 2015.

Rusku proto stále hrozí, že i na mistrovství světa v Dauhá na přelomu září a října budou moci závodit jen vybraní reprezentanti, kteří splní dané podmínky, a pouze pod neutrální vlajkou.

Reklama

Související témata: