12. července 2019 • 08:09

Velký trejd v NBA! Westbrook opouští Oklahomu, jde do Houstonu za Paula

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nejužitečnější hráč NBA Russell Westbrook po 11 letech opouští Oklahomu. Klub ho vyměnil do Houstonu za jiného hvězdného basketbalistu Chrise Paula. V Houstonu Westbrook vytvoří údernou dvojici s Jamesem Hardenem, s nímž Oklahomu dovedli v roce 2012 do finále.



Třicetiletý rozehrávač Westbrook získal cenu MVP za sezonu 2016/17, kdy byl také nejlepším střelcem ligy. Během kariéry nasbíral již 138 triple-doublů a s legendou Earvinem Magicem Johnsonem se dělí o druhé místo v historickém pořadí. Více jich má na kontě pouze Oscar Robertson (181).

Harden byl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem NBA a nejužitečnějším hráčem soutěže se stal rok po Westbrookovi. Společně hájili tři roky dres Oklahomy. Klub Thunder svou oporu vyměnil podle ESPN za Paula a dvě volby v prvním kole draftů v letech 2024 a 2026.

Westbrook je další z hvězd NBA, která během letní pauzy změnila klub. Největší rozruch vzbudil odchod strůjce triumfu Toronta Kawhiho Leonarda do Los Angeles Clippers, konec Kevina Duranta v Golden State či výměny Anthonyho Davise a Kyrieho Irvinga.

Nové angažmá má také Tomáš Satoranský, jenž z Washingtonu odešel do Chicaga. "Nejdivočejší léto v NBA," glosoval řadu přestupů na twitteru rozehrávač Jamal Crawford.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud