GEFCO slaví 30 let zkušeností s vratnými obaly pro udržitelný dodavatelský řetězec

GEFCO slaví 30 let zkušeností s vratnými obaly pro udržitelný dodavatelský řetězec

GEFCO slaví 30 let zkušeností s vratnými obaly pro udržitelný dodavatelský řetězec

GEFCO dosahuje významného milníku - již 30 let zajišťuje přepravu a dodávky materiálu předním výrobcům z oblasti automobilového průmyslu a letectví ve vratných obalech. Ve 26 evropských centrech specializovaných na vratné obaly zajišťuje Skupina GEFCO denně přepravu 130.000 kontejnerů a pomáhá tak budovat ekologicky šetrné dodavatelské řetězce zhruba dvou tisíců zákazníků. Díky integraci vratných obalů do dodavatelských řetězců dochází k eliminaci množství jednorázových přepravních obalů a zároveň ke snížení uhlíkové stopy, resp. počtu kamionů na silnicích díky lepší stohovatelnosti vratných boxů a efektivnějšímu využití nákladového prostoru. Všechny vratné obaly společnosti GEFCO jsou v případě poškození 100% recyklovatelné.

Komplexní řízení obalového hospodářství v dodavatelském řetězci

V dnešní dynamické době preferuje mnoho průmyslových výrobců outsourcing služeb v oblasti přepravních obalů a soustředí se primárně na svůj klíčový byznys. Vratné obaly ve svém dodavatelském řetězci použil poprvé jeden z předních automobilových producentů v roce 1989. V roce 2014 vložil důvěru v GEFCO a jeho vratné, ideálně stohovatelné a skladovatelné obaly jeden z klíčových klientů společnosti GEFCO z oblasti automobilového průmyslu. O něco později uzavírá GEFCO dlouhodobou smlouvu také s jedním z předních výrobců letadel, který začíná díky konverzi na vratné boxy budovat udržitelný dodavatelský řetězec.

Sébastien Roger, manažer pro řešení vratných obalů společnosti GEFCO řekl: “Škála našich vratných obalů je navržena tak, aby vždy dokázala stoprocentně ochránit integritu produktů, ale zároveň umožnila zvýšit efektivitu přepravy i skladování díky lepší stohovatelnosti. Naši zákazníci sice čelí stále se zvyšujícím požadavkům trhu, my jim ale přinášíme řešení, jak optimalizovat logistické toky a významně tím zvýšit profitabilitu.”

GEFCO vedle unikátního know-how disponuje také profesionálně školenými auditory, kteří jsou připraveni konzultovat s výrobci i další možné optimalizace v dodavatelských řetězcích klientských společností. Tito „asset-auditoři“ fungují napříč celou sítí společnosti GEFCO a v případě potřeby také zaškolí uživatele, aby byli schopni dozorovat každý krok managementu obalů včetně objednávek, knihování přeprav, sledování zásilek i fakturací.

Pro lepší optimalizaci jednotlivých kroků dodavatelského řetězce vyvinulo GEFCO dedikovaný IT systém pro sledování logistických toků, NETBOX. Na základě dat v tomto systému může být kdykoli nově nastavena jak lokace kontejneru, tak i jeho pohyb přesně dle aktuálních potřeb dodavatelského řetězce. Díky flexibilitě řešení pomáhá tento bezpečný prediktivní software generovat významné úspory napříč celým dodavatelským řetězcem pro udržitelnější transportní model.

„Jsem přesvědčen, že systém vratných obalů nabízený společností GEFCO přináší na trh unikátní přidanou hodnotu. Speciálně pro výrobce hledající moderní chytrá řešení, aby učinili svůj dodavatelský řetězec z hlediska ekologie šetrnější. Právě pro ně mohou být naše globální síť i bezkonkurenční znalosti komplexních multimodálních řešení opravdovou revolucí,” doplnil Sébastien Roger.

O SKUPINĚ GEFCO

GEFCO je světovým lídrem v oblasti komplexních řešení dodavatelského řetězce a evropským lídrem automobilové logistiky. Stavíce na 70 letech zkušeností a vice než 13 000 odbornících, GEFCO navrhuje chytrá, flexibilní řešení pro komplexní dodavatelský řetězec ve všech oblastech průmyslu. Skupina GEFCO je přítomna na 47 světových trzích, se silnou nadnárodní sítí partnerů obsluhuje na 300 destinací po celém světě. Celkové příjmy Skupiny v roce 2018 dosáhly 4,6 miliardy eur.

www.gefco.net. www.gefco.net

Kontakty pro tisk:

Tomáš Brada

GEFCO Česká republika s.r.o.

tomas.brada@gefco.net

Martina Beranová

Benes Consulting Group s.r.o.

martina.beranova@benesgroup.cz

Klíčová slova ČR-doprava-automoto-obaly-firmy-GEFCO ČR

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Zpracovatelský a výrobní průmysl
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.