FORTUNA:LIGA - preview 1. kola

12.07.2019, 10:03, aktualizováno 15.07.2019, 08:33
Previews
Posledním zápasem bude dnes dohráno první kolo nové sezony české nejvyšší soutěže. Slavia obhajuje titul a na úvod se vydá do Zlína, proti domácímu Fastavu budou Pražané velkým favoritem...
Fastav Zlín - Slavia Praha  (pondělí 18:00)
Na pondělním programu úvodního kola FORTUNA:LIGY figuruje jediný zápas, avšak zato pořádně očekávaný. Mistrovská Slavia zamíří do Zlína, kde si v dubnu vinou Džafićova gólu připsala dosud poslední porážku.

Ševci si v rámci přípravy naplánovali utkání proti poměrně silným soupeřům, kromě porážek s moskevským Lokomotivem a Zbrojovkou byli vždy úspěšní. Podíváme-li se dále do minulosti, na závěr minulé sezóny, zjistíme, že od začátku dubna v zápasech Fastavu vždy vyhrával domácí tým včetně zmiňovaného duelu proti Pražanům. Fanouškům žlutomodrých by tedy dozajista nevadilo, kdyby tento trend pokračoval i nadále. Nový trenér Csaplár má možnost postavit do základní jedenáctky hned čtveřici nových posil, vedle jeho loňského svěřence Fantiše to jsou stoper Azackij a střední záložníci Mašek a Janetzký. Další nově příchozí Vraštil nebude vinou zranění k dispozici, totéž platí i u útočníka Železníka.

Domácí mají pro soupeře slova chvály, sami si ale přesto věří. "Je to jeden z nejlepších klubů u nás. Získali double po několika letech. Je to silný tým a my si to s nimi chceme rozdat. Je to šance 50 na 50, a když předvedeme to nejlepší, co v nás je, tak máme šanci uhrát dobrý výsledek. My chceme vyhrát a dáme do toho všechno," burcuje jedna z posil Dominik Mašek.

Sešívaní sehráli většinu přátelských utkání v době, kdy byli v plném zápřahu kondiční přípravy, podle toho také vypadaly porážky od Budějovic a Bratislavy. Generálku a nejdůležitější mezisezónní zápas v podobě superpoháru proti Trnavě ale zásluhou dvou Součkových branek s přehledem zvládli. Navázali tak na konec minulého ročníku, kdy z posledních osmi utkání šestkrát vyhráli, k tomu přidali dvě bezbrankové remízy. I v Edenu přivítal trenérský štáb několik nových posil. Zatímco Hovorkův start je vinou Ngadeuovi dovolené takřka nutností, Stanciu, Holeš i Júsuf budou pravděpodobně čekat na šanci z lavičky. Kromě rekonvalescenta po africkém šampionátu by Slavia měla být kompletní, v ohrožení je pouze start Škody.

"Ve Zlíně se hraje vždycky těžko, jsou tam takové specifické podmínky, naposled tam bylo suché hřiště a asi pěticentimetrová tráva. Nedají nám nic zadarmo, na druhou stranu, tehdy jsme my i Zlín byli v jiné pozici. Hrálo se dva dny po zápase na Chelsea, byli jsme v jiném rozpoložení, chybělo nám hodně hráčů," připomíná lodivod červenobílých Jindřich Trpišovský.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Hnaníček, Buchta, Hlinka, Bartošák - Džafič, Podio, Jiráček, Nečas - Mašek - Fantiš
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil - Souček, Král - Masopust, Ševčík, Zmrhal - Van Buren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.41 - 4.88 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná  (neděle 16:30)
Tomáš Wágner a Lukáš Budínský v letní přestávce přestoupili za svým staronovým trenérem Weberem do Mladé Boleslavi a hned v úvodním ligovém kole se střetnou se svými spoluhráči z Karviné. Středočeši nejenže vstupují jako favorité do zápasu, ale řadí se i do širšího okruhu v celé soutěži.

Hráči z města automobilky v přípravě více než jiné týmy nastupovali proti tuzemským soupeřům. Když už si zahráli proti těm zahraničním, byly z toho dvě porážky proti Kluži i Grazu. To může být lehkým varováním před nadcházejícím předkolem Evropské ligy, které urvali díky skvělému závěru uplynulého ročníku, do ligy ale vstupují dobře naladěni, neboť kromě hostovaček odešel pouze Přikryl. Ačkoliv odchod Nikolaje Komličenka, nejlepšího střelce minulé sezóny, je více než pravděpodobný, prozatím v kádru stále zůstává. Jeho start v prvním kole je ale vinou zranění v ohrožení, stejně jsou na tom i Wiesner, Klíma a Ewerton.

Poslední týdny ročníku 2018/19 byly pro Karvinou hodně turbulentní. Nejprve si v nadstavbě sama několikrát stěžovala na sudí, kteří ji měli poslat do baráže, aby následně v záchranných soubojích s Jihlavou zachránila ligu právě díky kontroverzním výrokům rozhodčích. V přípravě Slezané nenarazili na soupeře z velké dálky, vedle Vítkovic se střetli se třemi slovenskými týmy a polským Zabrze. Z těchto pěti duelů vytěžili tři vítězství, a tak ani oni nemají důvod jít do nové sezóny se svěšenou hlavou, ačkoliv z mnoha stran se valí predikce přisuzující Strakově družině tvrdý boj o záchranu. Absence zraněných Dreksy a Moravce v kombinace se Stropkovým disciplinárním trestem jí proti Boleslavi rozhodně nepomohou.

Cíl karvinských pro tento zápas je jasný. "Přivézt do Karviné nějaký bod. Myslím si, že na začátku sezóny je lepší hrát proti top mančaftům než proti papírově podobným," říká kouč František Straka.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Fulnek, Takács, Pudil, Túlio - Budínský, Hubínek - Bucha, Matějovský, Mešanovič - Komličenko
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Hrdlička - Krivák, Kouřil, Rundič, Čonka - Hanousek, Janečka - Galuška, Lingr, Guba - J. Šašinka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.80 - 7.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo České Budějovice - SFC Opava  (neděle 16:30)
Velká sláva se v neděli odehraje v Českých Budějovicích. Fotbalisté tamního Dynama okusí po dlouhé době první ligu a při této příležitosti dorazí na jih Čech slezská Opava.

S velkým elánem vstupují fotbalisté Českých Budějovic do nového ročníku. Jako nováček si nejvyšší tuzemskou soutěž zahrají po čtyřech letech. Hlavním cílem Jihočechů bude samozřejmě záchrana, zároveň by ovšem Dynamo rádo pošilhávalo po vyšších metách. Třeba i po skupině o Evropskou ligu, která se s ohledem na sílu dalších týmů nemusí zdát až tak šílenou utopií.

Budějovice mohou v nováčkovské soutěži těžit z kompaktního kádru, jenž v létě prodělal minimum změn. Většina klíčových hráčů zůstala, několik dalších navíc přišlo, jako například záložníci Zinedin Mustedanagić či Jiří Kulhánek, které na hostování uvolnila pražská Sparta. S Dynamem trénuje i zkušený stoper Tomáš Sivok a i ten ještě může Budějovice posílit. Trenér David Horejš si nad daným stavem může mnout ruce.

Kabina Dynama se na první kolo pochopitelně těší. "Je to náš první zápas po návratu do ligy, to je samo o sobě významné. Bojovali jsme o ligu, teď ji tady máme. Po krůčcích jsme se dostali do ligy a budeme hrát zápasy před výbornou kulisou, na které jsme se všichni těšili. Budějovice jsou na ligu natěšené a věřím, že v neděli přijde hodně diváků. Doufám, že by mohlo přijít čtyři až čtyři a půl tisíce fanoušků," neskrývá ambice kapitán Jiří Kladrubský.

Hned první soupeř Budějovic může být v průběhu ročníku častým sokem v tabulce. Hlavním cílem Opavy pro sezónu bude totiž taktéž záchrana. Loni se tento úkol Slezanům vyvedl, byť v průběhu ročníku zápasili s několika nepřízněmi osudu. První utkání odehrál SFC kvůli nevyhovujícímu domovskému stánku v Brně, později zase vyplavaly na povrch finanční problémy klubu. Všechno však Opava ustála a její hráči si tak mohou užít pokračování prvoligového dobrodružství.

Slezané před sebou mají mnohdy kritickou druhou sezónu, ve které mnoho mužstev odpadne. Mužstvo tak čeká pořádná fuška. "Měli bychom udělat vše, abychom se vyhnuli nepříjemné baráži. Kluci mají charakter a cítí to stejně," řekl kouč Ivo Kopecký.

Hosté budou na jihu republiky postrádat dva zraněné hráče. Prvním je obránce Matěj Hrabina, druhým útočník Václav Juřena. Budějovicím zase nepomůže ofenzivně laděný Ivan Schranz.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Staněk - Čolić, Havel, Novák, Kladrubský - Javorek, Kulhánek - Mršić, Mustedanagić, Provod - Ledecký
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek - Řezníček, Zavadil - Jurečka, Jursa, Stáňa - Dedić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.57 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - 1. FC Slovácko  (neděle 19:00)
Velká premiéra čeká Václava Jílka na lavičce Sparty. Pražský klub povede jako hlavní trenér do prvního soutěžního utkání proti Slovácku. A lepšího soupeře si opravdu nemohl přát. Slovácku se totiž na Letné dlouhodobě nedaří.

Fanoušci Sparty se na startu sezóny vždy utěšuji tím, že po měsících strádání nabrala přes léto letenská plachetnice konečně správný kurs směrem k úspěchům. V posledních dvou případech se ale rudá bárka poroučela brzy ke dnu. Neobstála flotila italského stratéga Stramaccioniho ani bývalého hráče Pražanů Hapala. Kormidlo nyní převzal Václav Jílek a i před ním stojí nezáviděníhodný úkol, a sice vrátit Spartě hrdost a lesk.

Jílek má za sebou úspěšnou štaci v Olomouci, ovšem na Letné bude pracovat pod mnohem větším tlakem. Vedení klubu by jistě nejvíce uspokojil zisk titulu, ovšem skalním příznivcům v prvé řadě stačí konstantně dobré výkony a pohledná hra. Poté se pražský velkoklub může vrátit tam, kam historický patří, tedy do čelních pozic.

Před úvodním kolem panuje na Letné pozitivní atmosféra. "Těšíme se na fanoušky, na první ligové kolo. Příprava byla kvalitní, splnili jsme, co jsme chtěli. Víme, že česká liga je náročná a je potřeba, abychom byli od začátku maximálně koncentrovaní," uvedl Jílkův asistent Jiří Saňák.

Na Slovácku vstupují do sezóny s mnohem skromnějšími cíli. Moravané budou chtít opět atakovat příčky ve středu tabulky, kde většinu let také sídlí. Kádr během léta příliš neoslabil, naopak do Uherského Hradiště přišlo pár zkušených hráčů, jmenovitě například Milan Petržela či Pavel Dvořák.

První body se Slovácko pokusí vydolovat na Letné, kde se však Moravanům vůbec nedaří. Bilance hostů je přímo žalostná, v nejvyšší soutěži uhráli na půdě Sparty pouze jednou bezbrankovou remízu, a to v roce 2004. Jinak si domácí pravidelně připisují tři body. Nová sezóna však přináší také nové výzvy, a jedna z nich čeká Slovácko právě v neděli.

Milan Petržela si proti Spartě užil mnoho vypjatých klání ještě v dresu Plzně a dobře ví, jak jsou tato utkání specifická. "Na začátek je to velice těžký soupeř, ale paradoxně by nám to mohlo hrát i do karet. Asi je lepší začínat na půdě soupeře, který je braný jako velký favorit. Přeci jen ty začátky mohou být na výsledky různorodé. Rozhodně si myslím, že je lepší začínat na Spartě, než s ní hrát v průběhu sezony," řekla čerstvá posila Slovácka.

Není tajemstvím, že Spartu trápí početná marodka. Dlouhodobě jsou mimo hru obránce Filip Panák, záložník Bořek Dočkal a útočníci Václav Kadlec, Václav Drchal a Matěj Pulkrab. V neděli se pravděpodobně nepředstaví ani stoper Uroš Radaković a středopolař Martin Frýdek. Moravany trápí absence kanonýra Tomáše Zajíce. Na Letné se proti bývalému zaměstnavateli nepředstaví ani zadák Michal Kadlec.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nița - Zahustel, Kaya, Štetina, Hanousek - Sáček, Trávník - Hložek, Kanga, Plavšić - Tetteh
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Petržela, Daníček, Sadílek, Navrátil - Kalabiška, Dvořák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.51 - 8.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - Slovan Liberec  (sobota 17:00)
Tabulkoví sousedé z titulové skupiny uplynulého ročníku na sebe narazí hned v úvodním kole toho nového. Úspěšnější z celků, loni pátý Baník, přivítá na Městském stadionu ve Vítkovicích nepříliš oblíbeného soupeře, Liberec.

Slezané v přípravě zvolili variantu zápasů s náročnými soupeři ze zahraničí. Ačkoliv výsledky z předsezónních přáteláků nelze považovat za bernou minci, jedno pozitivum na nich mohou najít. Ve všech pěti zápasech se jim podařilo skórovat, což je obrovský rozdíl oproti závěru uplynulého ročníku, v jehož závěru skončili vepředu na nule v sedmi z osmi případů. To dost možná není náhoda, ale výsledek letního posilování, neboť právě na ofenzivu se Baník zaměřil. Na hrot přišel od rivala z Opavy Smola, o jeho podporu by se měli starat Reiter a Lalkovič. Naopak nepříjemností pro trenéra Páníka jsou zdravotní problémy, kvůli nimž pravděpodobně nemůže počítat s Pazderou a brankářem Laštůvkou.

"Soupeř je už delší dobu pospolu. Odešel jim jen hrotový hráč Kozák, jinak vše zůstalo, což je pro Liberec neobvyklé. Zachovaly se jim tím pádem herní vazby. Myslím, že to bude podobný Liberec jako na jaře i přes příchod nového trenéra. Věřím, že jsme na ně dobře připraveni a začneme dobře," říká trenér slezského celku Bohumil Páník.

Ani Liberec během krátké letní přestávky neotálel a v generálce se střetl s Dynamem Moskva, předtím se mu podařilo porazit kyperský Apollon nebo rakouského vicemistra Linec. Pro liberecké příznivce šlo o poměrně klidné léto, neboť kromě hostujících hráčů odešel podle očekávání jen Libor Kozák, jako posily trenér Hoftych uvítal Kuchtu a Chaluše z pražské Slavie. Slovan má na soupeře z Ostravy dobré vzpomínky, neboť z posledních jedenácti vzájemných zápasů prohráli pouze jednou v základní hrací době a jednou v prodloužení. Existuje navíc šance, že do sezóny Severočeši vyběhnou v plném složení, v ohrožení je pouze start Malinského.

Pavla Hoftycha čeká na lavičce Liberce premiéra. "Sledoval jsem v televizi poslední utkání, které hrál Liberec na Baníku, vyhrál tam. Ti soupeři jsou z mého pohledu na srovnatelné úrovni, i tabulka tak dopadla, že obě mužstva skončila hned vedle sebe. Obě mužstva mají své plusy i mínusy. Je to těžký soupeř na začátek, kvalitní mužstvo vedené kvalitním trenérem. Na druhou stranu Liberec byl vždy pro Baník nepříjemným soupeřem. Věřím, že i tentokrát to tak bude, na Baníku se o to porveme a přivezeme dobrý výsledek."
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý, Holzer - Kuzmanovič, Diop
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Karafiát, Mara, Hybš - Breite, Oscar - Pešek, Nešický, Potočný - Pázler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.13 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - FK Teplice  (sobota 17:00)
Teplice zahájí nejvyšší soutěž opět u Litavky. Tamní Příbram přišla v létě o několik hráčů a předpovídá se jí tuhý boj o přežití. Hosté ze serveru Čech by rádi pošilhávali po pohárové Evropě, ani je však nečeká snadná práce.

Obě mužstva na sebe narazila i v úvodu loňské sezóny. Tehdy zápas 1. kola skončil výsledkem 1:1, když skóre otevřel příbramský dělostřelec Roman Květ a za hosty vyrovnával mladík Patrik Žitný. Letos se tedy oba celky potkávají znovu a jejich předsezónní představy se v mnohém podobají těm loňským.

Hlavním úkolem Příbrami bude zase záchrana v nejvyšší soutěži. Na jaře měli Středočeši namále, zachránili se totiž až v ošidné baráži na úkor druholigového Brna. Takový scénář nechtějí u Litavky opakovat, jenže v létě přišel tým o několik opor a na papíře vypadá ještě slabší nežli v posledním ročníku.

Vedení klubu proto těsně před startem ligy angažovalo záložníka Martina Zemana, který naposledy působil v zahraničí. "V Izraeli mi nevyhovoval styl fotbalu, proto jsem si vybral Příbram, kde jsem již působil. Znám šéfa klubu pana Starku a budu moct hrát opět svůj fotbal," řekl bývalý hráč Sparty či Plzně.

Hosté většinou problémy se záchranou nemají, na druhou stranu ale často kotví v nudném středu tabulky a na mnoho fanoušků tak působí nezáživně. Přesně tak se Skláři prezentovali i naposledy a celou sezónu zakončili ostudným výpraskem 0:8 od Mladé Boleslavi. Letos Teplice trochu překvapivě vyhlásilo útok na poháry, zda však má kádr sílu na takový boj ukáže teprve čas.

Trenér Stanislav Hejkal není spokojen s náročným programem, který v prvních kolech na Teplice čeká. "V prvních šesti kolech máme doma mistra ligy, Boleslav, na kterou nám to nejde, a Plzeň, které má ambice na titul. Je to těžké. A na začátek Příbram, tam se hraje špatně. Je tam bojovnost, nasazení. Příbram doma je specifická," vysvětlil Hejkal jenž ještě nemůže využít posily Jevgenije Nazarova a Manela Roya.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Polidar, Kodr, Kingue, Jablonský - Rezek, Alvir, Soldát, Voltr, Zeman - Škoda
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Čmovš, Jeřábek, Hyčka - Ljevaković, Kučera - Žitný, Hora, Paradin - Mareš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.44 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc  (sobota 19:30)
Plzeňská Viktoria vstoupí do nového ročníku duelem s Olomoucí. Domácí doufají v dobrý start, který by jim měl posloužit jako odrazový můstek na cestě za trofejemi. Hostující Sigma naopak věří, že pod novým koučem dokáže překvapit.

Na netradičně mnoho novot si musí zvykat hráči i trenéři Viktorie. Vedení Západočechů se v létě odhodlalo k řezu kádrem, a tak do Štruncových sadů dorazilo hned několik především mladých fotbalistů. Ti mají nejúspěšnějšímu českému klubu posledních deseti let pomoct k zisku titulu. Naposledy bral cennou trofej pražský rival Slavia, a tak je nyní na Plzni, aby odpověděla.

Několik změn najednou však zároveň dává vzniknout pochybnostem, jak to Viktorce na hřišti vlastně půjde. Herní projev pod vedením trenéra Pavla Vrby často skřípal již v uplynulém ročníku, nyní navíc do zavedené továrny na úspěchy přišli nadějní, ale nezkušení učni. Na konci prázdnin navíc Plzeň opustí hlavní hvězda Patrik Hrošovský, kterého půjde nahradit jen velmi obtížně.

Jednoho z nově příchozích hráčů, záložníka Lukáše Kalvacha, čeká hned na úvod speciální zápas. V barvách soupeře z Olomouce totiž ještě na jaře působil. "Bude to pro mě speciální, to určitě, ale teď jsem tady a soustředím se na Viktorku a na sebe," uvedl středopolař Plzně.

Hostující Sigma načne třetí sezónu mezi ligovou smetánkou v řadě. Předchozí dvě epizody byly pro Hanáky vcelku úspěšné. Olomouc se nejprve skrze čtvrté místo kvalifikovala do předkol Evropské ligy. O rok později se Sigmě dařilo méně, když skončila ve středu tabulky, ani to ale nebyla pro Hanáky žádná tragédie.

Letos již ale Olomouc nevede jako kouč Václav Jílek, jenž vyslyšel volání Sparty. Novým lodivodem Hanáků se tak stal Radoslav Látal, který se tak vrátil do známého prostředí, neboť barvy Sigmy hájil jako hráč. Nový trenér se se svými svěřenci více zaměřil na agresivitu, kondici a jednoduchost.

Favoritem nedělního klání budou určitě domácí, avšak Olomouc bude o body tvrdě bojovat. "My do Plzně pojedeme podat co nejlepší výkon. Se strachem tam nejedeme. Chceme dovést co nejlepší výsledek, vše se bude odvíjet od našeho výkonu. Začátek máme velmi těžký, v prvních čtyřech zápasech nás třikrát čeká výjezd k náročným soupeřům. Za mužstvo můžu slíbit, že budeme bojovat, válčit a snažit se o nejlepší výsledky tak, aby na konci sezóny byli všichni spokojení," prohlásil Látal.

Západočechům nepomůžou záložníci Ubong Ekpai s Romanem Procházkou. Na straně hostů bude absentovat gólman Miloš Buchta s obráncem Václavem Jemelkou a univerzálem Tomášem Zahradníčkem.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Brabec, Hubník, Limberský - Janošek, Hrošovský - Kayamba, Čermák, Kovařík - Beauguel
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Štěrba, Polom, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Falta - Plšek - Yunis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.24 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905  (pátek 18:00)
Maratón nejvyšší fotbalové soutěže v Česku se rozběhne v Jablonci. Domácí hráči přivítají pražské Bohemians. Obě mužstva se přes léto značně proměnila a věří, že se jim v nové sezóně bude dařit.

Petr Rada odvedl v Jablonci za poslední rok a půl výrazný kus práce. Zkušený trenér nejprve dovedl Severočechy na třetí místo, díky čemuž se na Střelnici hrála Evropská liga. Pohárovou Evropu si plukovníkova smečka vyzkouší i letos, jelikož v uplynulém ročníku finišovala na čtvrté pozici.

Tentokrát však bude Rada pracovat se značně obměněným kádrem. Jablonec přišel o řadu tahounů (např. Michala Trávníka, Tomáše Holeše nebo Davida Hovorku) a kádr zeleno-bílých tak doznal mnohých změn. Nové posily Jan Matoušek, Dominik Plechatý či Jakub Jugas budou mít co dělat, aby u náročného kouče obstáli a uhráli pro Severočechy další úspěšnou sezónu.

Proto Rada nabádá fanoušky Jablonce k trpělivosti. "Musíme počítat s tím, že to asi nebude klouzat, tak jak to klouzalo loni. Proto tam musíme dát víc nasazení a bojovnosti. Chceme samozřejmě dobře odstartovat. Páteční zápas s Bohemians vidím jako hodně těžký zápas. Ale pokud budou hráči koncentrovaní, tak by nám to mělo fungovat," uvedl.

Také Bohemians měli v létě napilno, co se příchodů a odchodů týče. Klokani přišli například o Yusufa Hilala nebo Rudolfa Reitera, zároveň ale řada hráčů do Vršovic dorazila. Jakubové Podaný s Radou, Patrik Le Giang, Ibrahim Keita a Petr Hronek. Ti všichni budou nově působit v Ďolíčku.

Nově příchozí mají Klokanům pomoct k úspěšnější sezóně, než jakou byla ta poslední. Na jaře se Bohemians až do posledních chvil strachovali o sestup. Nakonec se zachránili, ovšem podobně kritickou situaci rozhodně nechtějí prožít znova.

Trenér Klokanů Martin Hašek je před startem ročníku optimistou. "Podařilo se nám přivést hráče, které nemusíme dotrénovávat. Když postavíme to nejlepší, tak jsme schopni hrát velmi dobré partie, což jsme si ověřili v přípravných zápasech. Hráči jsou na tom vcelku dobře pohybově, organizace hry nám fungovala," řekl.

Jablonci budou v pátek chybět zranění obránci Jugas s Andrijem Curikovem a Davidem Štěpánkem. Fit není ani univerzál Vojtěch Kubista. Na straně hostů absentují zadáci Martin Dostál, Jan Vondra a Daniel Krch, gólman Le Giang, záložník Rada a útočník David Puškáč.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Hübschman, Břečka, Krob - Považanec - Jovović, Matoušek, Kratochvíl, Sýkora - Doležal
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Hůlka, Bederka, Šmíd - Bartek, Vacek, Ljovin, Schumacher - Hronek, Koubek, Vaníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.95 - 6.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.1. FC Slovácko00000:00
 SFC Opava00000:00
 1. FK Příbram00000:00
 Bohemians Praha 190500000:00
 Dynamo České Budějovice00000:00
 FK Jablonec00000:00
 Slovan Liberec00000:00
 FK Mladá Boleslav00000:00
 Baník Ostrava00000:00
 Viktoria Plzeň00000:00
 Sigma Olomouc00000:00
 Slavia Praha00000:00
 Sparta Praha00000:00
 FK Teplice00000:00
 Fastav Zlín00000:00
 MFK Karviná00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2518)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele