Hlavní obsah

Výrobu Škody Karoq a seatů chce Volkswagen přesunout z Kvasin do Turecka

Novinky, bož

Novou továrnu na vozy značek Seat a Škoda postaví německý automobilový koncern Volkswagen v Turecku poblíž města Izmir. Podle časopisu Automobilwoche o tom ve čtvrtek rozhodla dozorčí rada koncernu. Volkswagen zprávu zatím nekomentoval, nicméně již v minulých týdnech připustil, že Turecko je ve hře. Volkswagen chce do nové výrobní linky investovat až dvě miliardy eur (45,4 miliardy korun).

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výrobní linka Škoda Auto Kvasiny

Článek

Ekonomický týdeník Handelsblatt již před třemi týdny uvedl, že Turecko bylo společně s Bulharskem v užším výběru.

„Turecko by určitě bylo aktraktivní místo pro novou výrobní linku,” nechal se tehdy slyšet mluvčí Volkswagen pro list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Podle FAZ by šlo o pozemek o 40 hektarech poblíž přístavu Izmir, třetího největšího města v zemi. Právě zde do roku 2001 působila další německá automobilka Opel.

V nové továrně by se měly vyrábět modely Škoda Karoq a Seat Ateca. Ty se dosud vyrábějí v českých Kvasinách. Tam se podle pětiletého plánu, který Volkswagen zveřejnil v listopadu, má z Německa přesunout výroba modelů Volkswagen Passat. V německých továrnách se totiž počítá s výrobou elektromobilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám