Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Rizikové zápasy bez ďalšej bitky chuligánov: Aha, kto všetko prišiel na futbal do Dunajskej Stredy

Situáciu mala polícia pod kontrolou, v Dunajskej Strede si dokonca prišli športovo vyžiť aj Beĺa Bugár či Jaro Slávik Zobraziť galériu (10)
Situáciu mala polícia pod kontrolou, v Dunajskej Strede si dokonca prišli športovo vyžiť aj Beĺa Bugár či Jaro Slávik (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj, Polícia SR - Žilinský kraj, Topky/Ján Zemiar)

DUNAJSKÁ STREDA/RUŽOMBEROK - Včerajší večer sa niesol v znamení dvoch futbalových zápasov, ktoré pútali pozornosť športových fanúšikov, ale aj polície. Jeden sa odohrával v Ružomberku a ten druhý v Dunajskej Strede. Policajti boli maximálne pripravení, pretože v stredu večer Slovenskom otriasol prípad tzv. futbalových chuligánov, ktorí sa na Ventúrskej ulici v Bratislave hromadne bili a viacero ľudí museli zadržať. Na zápas klubu FC DAC sa prišli dokonca pozrieť aj niektoré mediálne známe osobnosti.

Hlavné obavy z ďalšej hromadnej bitky pramenili hlavne z dôvodu, že sa počas zápasov stretli kluby FC DAC 1904 Dunajská Streda a Cracovia Krakov. No väčšiu obavu však vzbudzovalo stretnutie v Ružomberku medzi bulharským klubom Levski Sofia a MFK Ružomberok.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Podľa pôvodných informácií sa mali v stredu v Bratislave pobiť fanúšikovia Sutjesky Nikšič, ktorá hrala v stredu predkolo Ligy majstrov so Slovanom Bratislava. Nakoniec v tom zrejme mali prsty priaznivci bulharského klubu Levski Sofia, ktorý práve včera odohral zápas v Ružomberku. Jeden z lídrov Levski sa totiž krátko pred stretnutím vyjadril pre hooligans.cz, že na Slovensko nezavítajú v mieri. To policajtov zalarmovalo ešte viac a ich príprava na možnú ďalšiu bitku bola dôsledná.

Pokojný priebeh v Ružomberku

Prvotné obavy z možného konfliktu boli našťastie zažehnané. Postarali sa o to tamojšie bezpečnostné zložky polície, ktoré situáciu vôbec nepodcenili. Na sociálnej sieti dokonca zverejnili fotografie bezpečnostných zložiek, ktoré dohliadali na priebeh stretnutia a aj na situáciu po ňom.

Polícia bola pripravená zasiahnuť
Zobraziť galériu (10)
Polícia bola pripravená zasiahnuť  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

"Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v súvislosti so včerajším (11. júla) futbalovým stretnutím v Ružomberku vykonalo bezpečnostné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia, majetku, verejného poriadku, zamedzeniu výtržností a diváckeho násilia. Počas bezpečnostných opatrení nebolo zaznamenané ohrozenie života, zdravia, majetku ani narušenie verejného poriadku," napísala žilinská sekcia polície na sociálnej sieti k včerajšiemu zápasu v Ružomberku.

Reálna hrozba

To, že v Ružomberku skutočne hrozila ďalšia potýčka dosvedčujú aj fotografie na sociálnej sieti, ktorú pridali členovia Hooligans na svoju stránku.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Hooligans.cz)

Zároveň dokladajú, že na zápas neboli pripustení kvôli násilným udalostiam, ktoré sa odohrali v hlavnom meste na Ventúrskej ulici v stredu večer.


MIMORIADNE Nepokoje v centre Bratislavy: Bitky, zdemolovaná ulica, polícia zadržala cez 90 ľudí!


Pokoj zavládol aj v Dunajskej Strede

Druhý rizikový zápas sa konal v Dunajskej Strede, kde sa proti sebe postavili kluby FC DAC 1904 Dunajská Streda a Cracovia Krakov. S kamerou sme sa boli osobne pozrieť aj na zápas v tomto meste a tiež sme žiadne konflikty nezaznamenali. Práve naopak. Bezpečnostné zložky sa po stredajšej výstrahe na zápas pripravili naozaj dostatočne.

Polícia v Dunajskej Strede počas zápasu

O poriadok sa postaralo takmer 300 policajtov

Podľa vyjadrenia polície možno skonštatovať, že podobný, pokojný priebeh zápasu bol aj v Dunajskej Strede. "Takmer 300 policajtov zabezpečovalo včera verejný poriadok počas futbalu v Dunajskej Strede. Na bezpečnosť občanov dohliadali policajti poriadkovej, dopravnej, železničnej a kriminálnej polície. Pripravená bola aj špeciálna technika a služobné psy a vypomáhali nám aj kolegovia z ostatných krajov Slovenska. Polícia monitorovala situáciu najmä v centre mesta, kde sú sústredené reštauračné a pohostinské zariadenia. Pod dohľadom sme mali aj ostatné časti a príjazdové cesty," uviedla pre Topky hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Počas bezpečnostných opatrení nedošlo k žiadnym incidentom, ktoré by musela polícia riešiť, nebol narušený verejný poriadok, ani v uliciach, ani na štadióne," uzavrela Kredatusová.

„Dá sa povedať, že v meste a aj na štadióne panovala medzi fanúšikmi priateľská atmosféra,“ uviedol veliteľ bezpečnostných opatrení Szilárd Csicsai, zástupca riaditeľa OR PZ v Dunajskej Strede. Krátko pred polnocou boli opatrenia ukončené a návštevníci futbalu sa pomaly a v pokoji rozišli.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ako možno na záberoch vidieť, už pred zápasom mala polícia celú situáciu pod palcom. Jednotlivé policajné hliadky sa medzi fanúšikmi pohybovali vo vozidlách. Policajti z Trnavského kraja zároveň na sociálnej sieti uviedli, že vykonali pyrotechnickú obhliadku, ktorej výsledok bol negatívny.

Príchod futbalistov do Dunajskej Stredy

Príchod hosťujúcich hráčov z klubu Cracovia Krakov sa rovnako niesol v pokojnom duchu. 

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


Brutálna bitka v srdci Bratislavy: FOTO Chuligánov zadržali vyše sto, Slováci ich zvozili pod čiernu zem!


Nečakaní hostia

S blížiacim sa začiatkom zápasu sa zväčšoval aj počet čakajúcich ľudí pred vchodom. Medzi nimi nechýbal aj populárny producent Jaro Slávik.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nadšenie zo športového stretnutia neskrýval ani predseda Mostu-Híd Béla Bugár, ktorý sa tiež prišiel pozrieť na zápas a nebol skúpy ani na vyjadrenia. Myslí si, že tento zápas je oproti iným klubom v niečom odlišný a ľudia ho vnímajú inak.

VIDEO Rizikové zápasy bez
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na futbal do Dunajskej Stredy prišiel aj Béla Bugár

"Ja chodím stále," uviedol Bugár na otázku, či ho takéto športové stretnutia lákajú. "Tuto je emócia. Ľudia sem veľmi radi chodia, lebo podľa mňa si tu istým spôsobom prídu na to svoje," povedal Bugár na margo blížiaceho sa začiatku zápasu. Na ten však neprišiel sám. So sebou mal aj sprievod v podobe podnikateľa a generálneho riaditeľa Slovnaftu Oszkára Világiho.

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár a podnikateľ Oszkár Világi
Zobraziť galériu (10)
Predseda Mostu-Híd Béla Bugár a podnikateľ Oszkár Világi  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: FutbalRužomberokDunajská Streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu