12. července 2019 • 15:36

Griezmann patří Barceloně. Atlético chce napadnout chyták za 2 miliardy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kasa cink! Jeden z největších přestupů léta je hotový. Po dlouhých průtazích se Antoine Griezmann stal hráčem Barcelony. Katalánský gigant příchod francouzského reprezentanta potvrdil v pátečních odpoledních hodinách poté, co uhradil Atlétiku Madrid výstupní klauzuli 120 milionů eur (přibližně tři miliardy korun). To se však brání. Barcelona podle něho nehrála fér a dluží mu dalších 80 milionů eur (asi dvě miliardy korun). Hodlá záležitost řešit soudně.



Je konec. Už žádné další dohady a spekulace. Spojení francouzského mistra světa z roku 2018 Antoina Griezmanna a španělského šampiona FC Barcelona je platné. Katalánský klub vykoupil osmadvacetiletého útočníka z Atlétika Madrid a dohodl se s ním na pětileté smlouvě, která vyprší v červnu roku 2024.

Přestupová částka vyšla Barcelonu na „pouhých“ 120 milionů eur (cca 3 miliardy korun). Ta však vstoupila do platnosti až 1. července. Předtím vycházela největší hvězda „rojiblancos“ na 200 milionů eur. Katalánci si však chytře počkali a získali jej se značnou slevou.

To se však Atlétiku vůbec nelíbí. Podle něho by měla Barcelona doplatit 80 milionů eur, protože se s Griezmannem údajně dohodla na přestupu během května, tedy ještě před tím, než se klauzule snížila. Momentálně se klub připravuje na právní bitvu.

Španělský mistr nicméně transfer potvrdil a ihned po jeho dotažení si novou akvizici náležitě ocenil – do Griezmannova kontraktu vložil rekordní výstupní klauzuli 800 milionů eur (cca 20,5 miliardy). Nikdo jiný takovou částku ve smlouvě nemá. Dosud měl nejvyšší argentinský mág Lionel Messi, kterému smlouva končí v roce 2021, a Barcelona si jej chrání klauzulí 700 milionů eur.

Griezmann se zároveň stal nejdražším prodaným hráčem v dějinách Atlétika a druhým nejdražším hráčem tohoto léta. Byl sice dražší než přesun Edena Hazarda z Chelsea do Realu Madrid, ale o šest milionů eur jej překonal jeho nástupce. Atlético totiž krátce před Griezmannovým odchodem vykoupilo z Benfiky Lisabon devatenáctiletý talent Joaa Félixe, ze kterého díky přestupové sumě 126 milionů eur (3,2 miliardy) udělalo třetí největší přestup v historii.

Pro madridský celek bude ztráta „malého prince“ i tak velmi citelná rána. Byl to právě drobný Francouz, kdo se v posledních letech staral o ofenzivu Atletů. V jejich dresu nastoupil do 179 ligových zápasů a nastřílel 94 branek. Vloni s klubem vyhrál Evropskou ligu i Superpohár UEFA.

O jeho odchodu bylo však Atlético informováno už v polovině května. Tehdy sám hráč fanouškům prostřednictvím klubu oznámil, že chce po pěti letech skončit a zamířit jinam. „Nastal čas poznat nové věci, čelit novým výzvám,“ prohlásil tehdy osmadvacetiletý útočník, jehož smlouva byla až do roku 2023.

Největší přestupy léta 2019

Pořadí Jméno Odkud Kam Cena
1 Joao Félix Benfika Lisabon Atlético 3,2 miliardy
2 Antoine Griezmann Atlético Madrid Barcelona 3 miliady
3 Eden Hazard Chelsea Real Madrrid 2,6 miliardy
4 Lucas Hernandéz Atlético Madrid Bayern Mnichov 2 miliardy
5 Frenkie de Jong Ajax Barcelona 1,9 miliardy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud