Strýcová je poprvé ve finále grandslamu! Ve Wimbledonu si zahraje o deblový titul i post jedničky

12. 7. 2019, 17:27
Aktuality 11
WIMBLEDON - Co se včera Barboře Strýcové nepovedlo ve dvouhře, dokázala dnes ve čtyřhře. Třiatřicetiletá Češka na šestý pokus uspěla v deblovém semifinále grandslamu, když společně se Su-Wei Hsieh porazily nejvýše nasazené duo Timea Babosová a Kristina Mladenovicová a postoupily do finále. O titul, který by Strýcové zajistil post nejlepší deblistky světa, si česko-tchajwanská dvojice zahraje proti páru Gabriela Dabrowská a Yi-fan Xu.
B. Strýcová a Su-Wei Hsieh (© AFP)

Barbora Strýcová ve Wimbledonu pokračuje ve svém životním turnaji. Den poté, co ve dvouhře prohrála až svém prvním grandslamovém semifinále se Serenou Williamsovou, postoupila poprvé v kariéře do finále grandslamu ve čtyřhře. 

Třiatřicetiletá Češka v deblovém semifinále uspěla až na šestý pokus. Své největší finále vybojovala se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, když si dnes poradily 7-6 6-4 s nejvýše nasazeným párem Timea Babosová a Kristina Mladenovicová.

"Po zápase se Serenou jsem se cítila dost unaveně, celkem mě bolela i noha, ale udělala jsem všechno, co se dalo. Hodně mi pomohli fyzioterapeuti. Na kurtu jsem se cítila fajn. Byla jsem i docela překvapená, že únava nebyla tak veliká, jak jsem si myslela, že bude," řekla Strýcová českým novinářům.

Vyrovnaný semifinálový duel s nejlepším párem letošní sezony rozhodl ve prospěch česko-tchajwanské dvojice jediný brejk. Úvodní set získaly obě třiatřicátnice až ve zkrácené hře 7-5, na začátku druhé sady pak šly při podání Mladenovicové do vedení a těsný náskok uhájily až do konce.

Za stavu 5-3 při servisu aktuální francouzské deblové jedničky sice ještě promarnily dva mečboly, třetí při podání Su-Wei Hsieh už ale využily. Po mečbolu zářily štěstím, ale úsměv na rtech měly od prvního míče. "Je důležité i v těžkých momentech mít dobrou náladu, což se nám povedlo," řekla Strýcová.



Strýcová se Su-Wei Hsieh odehrály první společný turnaj loni v Indian Wells a hned prestižní podnik WTA Premier Mandatory ovládly. Trvalou spolupráci navázaly až letos v únoru a tři z devíti odehraných turnajů zakončily finálovým zápasem, po kterém pokaždé slavily triumf - na tvrdém povrchu v Dubaji, antuce v Madridu a trávě v Birminghamu.

O celkově pátý titul z jedenácti společných akcí budou Strýcová se Su-Wei hsieh bojovat v sobotu proti kanadsko-čínské dvojici Gabriela Dabrowská a Yi-fan Xu, s nimiž oba vzájemné duely vyhrály 2-0 na sety. Dabrowská s Yi-Fan Xu v prvním semifinále vyřadily české obhájkyně titulu Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou 6-1 3-6 6-3.

Plzeňskou rodačku Strýcovou čeká celkově 44. finále ve čtyřhře a pokud získá celkově 27. a dosud nejcennější titul, stane se poprvé v kariéře deblovou světovou jedničkou. 

Jen o čtvrt roku starší Su-Wei Hsieh už v čele deblového žebříčku byla a na kontě má i dva grandslamové tituly, když s Číňankou Shuai Peng vyhrála Wimbledon 2013 a Roland Garros 2014. V celkově 35. finále bude usilovat o 24. trofej.

• WIMBLEDON 2019 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 38.000.000 liber
páteční výsledky žen (12. 07. 2019)
• Čtyřhra žen - semifinále •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) 7-6(5) 6-4
Dabrowská/Yi-fan Xu (4-Kan./Čína) - Krejčíková/Siniaková (2-ČR) 6-1 3-6 6-3
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Latisha Chan/Dodig (8-Tchaj-wan/Chorv.) - Peschkeová/Koolhof (5-ČR/Niz.) 7-5 6-4
Ostapenková/Lindstedt (Lot./Švéd.) - Zhaoxuan Yang/Middelkoop (Čína/Niz.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
patriks
Já tedy pochybuju, že by Bára finále vyhrála. Už jenom ten možný post světové jedničky ji může hodně svázat.
Reagovat
tommr
mě by naopak hodně překvapilo kdyby to Bára s Hsieh nevyhrály. Jsou jasně lepší než jejich finálový soupeřky a Bára tady hraje v životní formě. Kdy jindy by mohla GS vyhrát než ted?
Reagovat
horska.kraslice
Jejich finálové soupeřky jsou velmi těžké. Srovnatelně s dnešními. A každý zápas je jiný. Takže já k tomu přistupuji spíš s pokorou. Výhra by mě mile překvapila. Budu držet pěsti.
Reagovat
tommr
souhlasím jenom s tím, že jejich finálový soupeřky jsou těžký - jinak by se do finále asi vůbec nedostaly. Ve srovnání s Babos/Mladenovic jsou ale výrazně slabší. Babos/Mladenovic vyhrály spoustu deblových titulů včetně několika GS a patří dlouhodobě mezi nejlepší páry světa. Dabrowski/Xu takové úspěchy zdaleka nemají a ještě docela nedávno se spekulovalo, že se rozejdou, protože se jim letos moc nedařilo ...
Reagovat
janek_da
Ten Lindstedt. Jsem myslel, ze vidim Berdu. I podobna gesta.
Reagovat
Fransoas
Druhý nasazený pár Kareřina - Bára.Některé míče,pokud by je proměnily - možná by byl výsledek opačný.Nepodařilo se.Nicméně je to úžasný,že hrály v semifinále.

Druhá Bára s parťačkou senzačně jsou ve finále.Přehrály nasazený první pár.Od Báry to byl famózní výkon.Takže gratulace podtržená.
Reagovat
FulnekUltras
Deblová No.1 by pro Barunku byla krásnou náplastí.
Reagovat
FerrariF50
Teď se hraje tenis, tak nerušit :-D
Reagovat
blixa
Tssssssssssssss, nějaké ATP, koho to zajímá ... :-P
Reagovat
tommr
dneska to byl opět velmi solidní výkon našeho páru. Silnejm soupeřkám nedovolily ani jeden brejkbol ...
Soupeřky který je čekají ve finále jsou podle mýho názoru mnohem slabší než byly ty dnešní. Pro Báru je to tudíž obrovská příležitost na zisk GS titulu a postu světový jedničky ...
Reagovat
VlS
Já bych to Baruně přál a věřím, že to dokáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist