Řetězovou cestu bude možné využít až do 31. srpna pouze jednosměrně, pro pohyb vzhůru na vrchol Sněžky. Zpátky z vrcholu musí návštěvníci zvolit buď Jubilejní cestu po polské straně hranice nebo sejít některou z cest na české straně hor.

„Připomínáme také, že stále probíhají práce na rekonstrukci cesty z Růžové hory na Sněžku, proto je tato trasa ve všedních dnech uzavřená. Prostupná je případně po domluvě s firmou, provádějící rekonstrukci. O víkendech je pro návštěvnický provoz otevřena i tato trasa,“ upozornil náměstek ředitele Správy KRNAP Jakub Kašpar.

Puma americká
Puma na Brněnsku? V Pohořelicích zahlédli kočkovitou šelmu

Správa KRNAP opravuje také další frekventované krkonošské cesty a turistické chodníky. Týká se to trasy přes Úpské rašeliniště, z Horních Míseček k bývalým Jestřabím Boudám a chodníku kolem Černohorského rašeliniště. „Sezona umožňující stavební práce a opravy na cestách je v Krkonoších kvůli zimě kratší než jinde v kraji. Proto jsou nyní práce na řadě míst v plném proudu,“ uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Turisté nedbají na zákazy

Navzdory upozorněním a informačním cedulím o uzavírce cest někteří turisté nedbají na zákazy. Příkladem je modře značená cesta přes Úpské rašeliniště, kde Správa KRNAP odstranila původní povalový chodník a nahrazuje ho novým. I přes jasný zákaz vstupu se turisté vydávají přes rašeliniště i v době stavebních prací. Můžou přitom využít vedlejší trasu, která vede od Slezského domu Polskem (červeně značená cesta) na rozcestí Rownia pod Sniezka a po Jantarové cestě k Luční boudě (žlutě značená cesta).

Ilustrační foto
Kociánku spojí s Lesnou most. Zbytečný zásah do údolí, reaguje Brno-sever