Zatímco třiatřicetiletá Strýcová byla v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už získala třetí trofej. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros. Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě pět deblových titulů, z toho čtyři letos.

Srbský tenista Novak Djokovič
Djokovič obhájil titul na Wimbledonu. V úchvatném finále udolal Federera

Ve světovém žebříčku deblistek se Strýcová posune do čela ze třetího místa a na trůnu vystřídá Kristinu Mladenovicovou z Francie. Jedničkou bude jako sedmá česká či československá tenistka v historii. Před ní to byla naposledy Barbora Krejčíková, jež s Kateřinou Siniakovou na wimbledonské trávě triumfovaly loni a letos vypadly až v semifinále.

Životní turnaj Strýcové

Strýcová prožila v Londýně životní turnaj. Ve dvouhře postoupila až do semifinále a dnes se Sie Šu-wej ovládly i odložené finále čtyřhry. To se původně mělo hrát už v sobotu večer, ale nestihlo se kvůli bezmála pětihodinovému finále mužského deblu.

I v neděli se deblistky načekaly. Před nimi na centrálním kurtu bojovali pět hodin Novak Djokovič a Roger Federer, než srbský obhájce zdolal švýcarského rivala v tie-breaku pátého setu. Deblové finále poté naopak trvalo jen 66 minut.

Utkání kvalifikace Davisova poháru Česká republika - Nizozemsko, 2. února 2019 v Ostravě. Český hráč Jiří Lehečka v zápase proti Robinu Haasemu z Nizozemska
Česká fantazie. Forejtek s Lehečkou ovládli juniorku Wimbledonu