15. července 2019 • 05:00

Posily Sparty pod lupou: Kozák zahazoval šance, Trávník často kazil

Autor: dvo, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový vstup do nové sezony si nepředstavovali. Fotbalisté Sparty na domácím hřišti nestačili v úvodním kole FORTUNA:LIGY na Slovácko (0:2). K lepšímu výsledku nepomohly ani nové posily Letenských Libor Kozák s Michalem Trávníkem či střídající Martin Graiciar.



Jeho úkol ve Spartě je jasný – střílet góly, pokud možno hodně gólů. Útočník Libor Kozák ale střelecky dál mlčí. Poté, co se neprosadil ani v jednom přípravném zápase, se mu to nepovedlo ani v ligové premiéře. Urostlý forvard, který navlékl proti Slovácku kapitánskou pásku, se sice do dvou šancí dostal, ale ani jednou nebyl úspěšný.

Když sparťané přežili útočné snažení Slovácka podpořené pěti rohovými kopy v úvodní čtvrthodině, byl to právě Kozák, kdo mohl přelomit otěže zápasu na jejich stranu. Ještě po centru Hanouska z levé strany hlavičkoval z dobré pozice těsně mimo.

Tento moment byl pro Kozáka o to smolnější, když hned o minutu později udeřilo na druhé straně. Klasické nedáš, dostaneš. Guélor Kanga ztratil na vlastní polovině míč a bylo zle - Kalabiška zakončil slovácký brejk gólovou ranou.

Kozák se znovu připomněl ve 25. minutě, kdy jej dalekonosným pasem našel za obranou Kanga, ale 30letý útočník nezpracoval míč ideálně, znemožnil si lepší zakončení a pálil mimo.

„Určitě šly obě situace vyřešit lépe. My si ale takových šancí za zápas musíme vytvořit pět, šest a měly by z nich padnout tři góly. Se Slováckem nepadl ani jeden. Jsem nespokojený, ale musíme jet dál, zvednout hlavu a makat. Ale ne jen o tom mluvit, ale skutečně to dělat,“ konstatoval po prohraném zápase Kozák.

SESTŘIH: Sparta - Slovácko 0:2. Těžký direkt při Jílkově debutu. Hosté na Letné poprvé vyhráli
Video se připravuje ...

Ve druhé půli se ještě spolu s Benjaminem Tettehem řítili ve dvou na jediného obránce, ale ghanský útočník Kozákovi přihrál daleko za paty a bylo po šanci. Celkově během zápasu svedl Kozák řadu soubojů s obránci soupeře, ale ti jej dobře střežili, a gólu se i proto nedočkal.

Další z noviců v sestavě Letenských Michal Trávník se ve středu zálohy sice snažil zakládat akce, ale častokrát kazil. Celkově nebyl až tak výrazný, jak by si ve Spartě přáli. Jeho největším problémem bylo to, že byl na vše sám.

Spoluhráči mu prakticky nepomáhali, mnohokrát neměl komu přihrát a chemie s jeho kolegou ze středu pole Kangou příliš nefungovala. Jeho centry na vysoké útočníky přišly vniveč a závěr zápasu sledoval Trávník už jen z lavičky, když ho v 78. minutě vystřídal Martin Graiciar.

„Michalův výkon nebyl optimální. Vnímáme ho hlavně z podzimní části v Jablonci, kdy střílel spoustu branek a byl obrovsky platný. Po zranění už to na jaře nebylo takové. Je potřeba, aby byl po boku Kangy kreativnější," řekl směrem k Trávníkovi trenér Sparty Václav Jílek. 

Střídající Graiciar toho na hřišti moc nestihl. Doposud poslední posila Sparty se sice několikrát k míči dostala a spolu s Michalem Sáčkem se snažili na pravé straně hřiště něco vymyslet, ale sparťanské akce měly jepičí život a centry do vápna pokryli pozorní obránci.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Góly

Domácí:

Hosté: 19. Kalabiška, 30. V. Daníček

Sestavy

Domácí: Nita – Zahustel (46. Plavšić), Štetina, Semih Kaya, Matěj Hanousek – Sáček – Hložek, Kanga, Trávník (78. Graiciar), Moberg Karlsson (37. Tetteh) – Kozák (C).

Hosté: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C) – M. Petržela (66. Sadílek), Navrátil (75. Vasiljev), Havlík, Kalabiška – P. Dvořák (90. J. Krejčí).

Náhradníci

Domácí: Tetteh, Graiciar, Krejčí, Plavšić, Lischka, Radaković, Heča

Hosté: Porcal, Hellebrand, Rezek, Vasiljev, Sadílek, Krejčí, Divíšek

Karty

Domácí: Plavšić

Hosté: P. Dvořák, V. Daníček, Kalabiška, Navrátil

Rozhodčí

Houdek – Mokrusch, Hrabovský

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Návštěva

14 155 diváků

Sparta - Slovácko: Tutovka, přečíslení dva na jednoho! Ale Tetteh trestuhodně nenašel Kozáka
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Kanga nádherně vyslal Kozáka, ten ve velké šanci netrefil bránu!
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Kozák v tutovce hlavičkoval těsně vedle!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud