Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na úvod nejtěžší soupeř, devatenáctka vyzve na ME Francii. Dobře, že začínáme s ní, zní z týmu

Na úvod se pokusí překvapit a pak přijdou klíčové duely v boji o postup. Čeští fotbalisté do 19 let vstoupí do mistrovství Evropy v Arménii a hned proti nejtěžšímu soupeři ve skupině Francii. Svěřence trenéra Jana Suchopárka pak čeká Norsko a Irsko. Přímý přenos utkání sledujte dnes od 18:50 na programu ČT sport a webu ctsport.cz. 

Česká devatenáctka
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Naše skupina na první pohled vypadá o něco schůdněji než áčko s Arménií, Portugalskem, Itálií a Španělskem, ale až samotné mistrovství ukáže opravdovou realitu. V naší skupině je samozřejmě jednoznačným favoritem Francie, to je bez debat," řekl Suchopárek.

"Francie je papírově nejtěžší soupeř ve skupině. Je dobře, že začínáme s ní. Můj osobní cíl je zahrát si semifinále a finále by bylo třešničkou na dortu. Ale to je daleko," dodal kapitán David Heidenreich z italského Bergama.

Francii vede Suchopárkův bývalý spoluhráč ze Štrasburku Lionel Rouxel. "Skoro jsme se nezměnili," smál se český kouč. "Každopádně ten zápas proti Francii bude i kvůli přítomnosti Lionela pro mě hodně zajímavý. S Iry jsme hráli před dvěma lety, ale teď budou týmy samozřejmě jiné. S Norskem jsme nedávno hráli na turnaji v Portugalsku a v hodně vyrovnaném zápase nakonec zvítězili. Očekávám hodně těsné zápasy i teď v Arménii," dodal.

Jeho svěřenci se na šampionát dostali díky nečekanému vítězství ve skupině elitní fáze kvalifikace, v níž za sebou nechali silnou Anglii, Řecko i Dánsko. Devatenáctka naposledy startovala na Euru předloni a vypadla v semifinále. Českým maximem je stříbro z roku 2011.

Druhý zápas skupiny odehrají mladí reprezentanti ve čtvrtek proti Norsku a závěrečný pak příští neděli proti Irsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články