Hana Zagorová šokuje: Co o mně řekl komunista Jakeš, byla pravda!

Hana Zagorová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. července 2019 8:49

V tomto týdnu uplyne 30 let od památného projevu generálního tajemníka ÚV KSČ Milouše Jakeše, v němž prozradil, jaký je plat Hany Zagorové. Zpěvačka v těchto dnech upřímně přiznala, kolik tehdy doopravdy brala peněz.

Letos v listopadu si Česko připomene 30 let od sametové revoluce. Důležitým krokem směrem k ní byla i petice Několik vět, kterou podepsala mimo jiné i zpěvačka Hana Zagorová. Komunisty tím proti sobě poštvala, generální tajemník Milouš Jakeš ji dokonce věnoval část nechvalně proslulého projevu, který zazněl 17. července 1989 na Červeném Hrádku.

Zagorová tehdy patřila do skupiny umělců, o jejichž honorářích se šéf komunistů rozpovídal. Její plat se podle Jakeše pohyboval kolem 600 tisíc korun. Zagorová teď s odstupem tří desítek let prozradila, jak to s penězi bylo doopravdy.

„Byla to v zásadě pravda, normálně mívali zpěváci 600 korun za koncert, v Pragokoncertu nás bylo pět, co jsme měli 900. A v době, kdy moje popularita letěla nahoru, jsem koncertovala až 28krát do měsíce. Někdy i dvě haly denně, což trvalo několik let,“ řekla oblíbená zpěvačka Blesku.

Co přesně vlastně Jakeš o Zagorové a dalších hudebnících před 30 lety řekl? „No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno, no ale ona už tři roky po sobě bere šest set tisíc každý rok. A další. Ne šestset, milion, dva miliony berou, Jandové a jiní, každý rok,“ soptil tehdy generální tajemník nad platy umělců.

Témata: Hana Zagorová Milouš Jakeš