Michal Kvasnica
15. července 2019 • 11:25

Olomouc má posilu do útoku. Bere dvoumetrového světoběžníka Tandira

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sigma je podle informací iSport.cz blízko získání třetí letní posily, kterou by se měl stát 23letý Ismar Tandir. Téměř dvoumetrový útočník z Bosny a Hercegoviny je po konci v Ružomberoku, kde v minulé sezoně nastřílel devět gólů, bez angažmá. Do Olomouce přijde coby volný hráč, stejně jako Milan Kerbr s Lukášem Greššákem. Hanáci rovněž stále hledají středního záložníka.



Jak informoval sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář v minulém týdnu na předsezonní tiskové konferenci, klub shání útočníka a středního záložníka. Prvně uvedenou pozici se však Sigmě podle všech indicií brzy podaří vyřešit příchodem Ismara Tandira.

Bosňan, který se narodil v německém Frankfurtu, ale vyrostl v New Yorku, v dubnu skončil v Ružomberoku kvůli neshodám v klubu. Šlo o překvapení, neboť patřil k nejlepším střelcům na Slovensku, navíc vzhledem k věku (23) a výšce (196 cm) také k velmi zajímavému zboží.

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 3:1. Viktoria dominovala, ale nadřela se. Otočila i díky vyloučení
Video se připravuje ...

Tandir byl od té doby bez angažmá, doma v USA se připravoval s kondičním trenérem a vyhlížel nové angažmá. Rýsovalo se Německo, Řecko, Rakousko či exotika v Asii, nakonec však zřejmě podepíše smlouvu na Andrově stadionu.

Olomouckým funkcionářům i trenéru Radoslavu Látalovi se tak splní přání posílit ofenzivu o klasického hrotového útočníka, který by doplnil dvojici Jakub Yunis, Martin Nešpor. Tím spíš když Yunis v sobotní ligové premiéře na hřišti Plzně vyfasoval dvě žluté karty a příště proti Zlínu bude chybět.

Předností Tandira je hra zády k bráně, zakončení a navzdory postavě i technika, neboť v mládí prošel akademií New York Red Bulls. „Hodí se do určitého způsobu hry, do tlaku. Když bude mít dobrý servis, co se týče centrů, mohl by být platný,“ řekl před časem iSport.cz kouč David Holoubek, který s ním spolupracoval v Ružomberoku.

Slabiny? Rychlost, presink a složitá povaha.

Nyní bude na realizačním týmu, aby z něj vyždímal to nejlepší. Stále navíc platí, že Sigma by ráda přivedla ještě středního záložníka.

Plzeň - Olomouc: Yunis si pomohl loktem v souboji, po druhé žluté jde do sprch!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vše o Olomouci čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud