15. července 2019 • 12:30

Frustrovaní a ignorovaní. Fanoušci Arsenalu sepsali silnou výzvu šéfovi

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanouškům Arsenalu dochází trpělivost. Klub ze severního Londýna bude v příští sezoně hrát jen Evropskou ligu a příznivci „Gunners“ nechtějí dál přihlížet pozvolnému pádu slavné značky. V přestávce se spojily velké fankluby a poprvé společně vyzývají majitele Stana Kroenkeho k akci.



Fanoušci Arsenalu jsou zvyklí na vyprodaný stadion, velké hvězdy a trofeje. Jenže za posledních 12 let Gunners získali jen tři – v FA Cupu. Místo velkých posil přišel zatím jen brazilský teenager Gabriel Martinelli a klub se chystá na třetí sezonu v řadě bez Ligy mistrů. Jen pár týdnů poté, co fandové museli se skřípajícími zuby sledovat, jak nenávidění rivalové z Tottenhamu hrají v Champions League finále.

„Jako fanoušci jsme poslední dekádu s frustrací sledovali, jak výkony mužstva klesají. A mimo hřiště jsme se nikdy necítili víc nevyslyšení, odstrčení a ignorovaní,“ píše se v prohlášení „We care, do you?“, které se šíří mezi fanoušky na sociálních sítích.

Neutěšený stav severolondýnského klubu způsobil, že se pod výzvu podepsalo hned 16 fanouškovských skupin bez ohledu na to, jak jsou mezi sebou rozhádané. Jsou mezi nimi i licencované fankluby zastoupené v akcionářské struktuře kanonýrů.

Účelem je přinutit majitele, amerického miliardáře Stana Kroenkeho k akci. Výsledkem mají být minimálně změny ve vedení klubu a zlepšení komunikace. 71letý Kroenke vlastní Arsenal od roku 2007.

Jeho zájmy zastupuje v Londýně především jeho syn Josh, v portfoliu Kroenke Sports & Entertainment jsou i fotbaloví Colorado Rapids, Los Angeles Rams (hrající americký fotbal) nebo boxlakrosoví Colorado Mammoth.

Tisíce prázdných míst

„Arsenal je na křižovatce a je potřeba něco změnit. Všichni signatáři výzvy čekají od Stana Kroenkeho nějakou smysluplnou akci, která by klub oživila. Je potřeba začít lepším managementem, aby se stadion stal opět místem sounáležitosti,“ vyzývají fanoušci.

Kromě špatných výsledků mají být důkazem úpadku klubu i tisíce prázdných míst na Emirates, vyprodáno už je jen na nejprestižnější zápasy. Ani na to nejsou fandové zvyklí a věří, že změna ve vedení a strategii by Arsenal znovu přiblížila anglickým žralokům jako jsou Manchester City nebo Liverpool.

Vedení Arsenalu se k iniciativě zatím nevyjádřilo. Signatáři se upínají k příštímu čtvrtku, 25. července se má konat dlouho plánované setkání managementu s pozvanou skupinou fanoušků. Tam příznivci Gunners čekají odpovědi.

Vše o Arsenalu čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud