15. července 2019 • 13:55

Bořil se netěší do Zlína: Stadion, lidi, hráči... Hraje se mi tam blbě

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistota vzadu a nebezpečné výpady po levé lajně. To se dá i v právě se rozjíždějící sezoně čekat od slávisty Jana Bořila. Sešívaní odstartují tažení za obhajobou titulu v pondělí ve Zlíně a hned zkraje soutěže je čekají dva výjezdy za sebou.



Góly

Domácí:

Hosté: 70. Hušbauer

Sestavy

Domácí: S. Dostál – Bartošák, Hlinka, P. Buchta, Matejov – Džafić (74. Hnaníček), Podio (82. Nečas), Jiráček (C), Čanturišvili (66. Mašek) – Fantiš, Poznar.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C) – Olayinka (46. Ševčík), Hušbauer, Traoré (82. Král), Zmrhal – Van Buren (57. Júsuf Hilál).

Náhradníci

Domácí: Bačo, Cedidla, Hnaníček, Janetzký, Mašek, Nečas, Rakovan

Hosté: Baluta, Holeš, Kovář, Král, Ševčík, Júsuf Hilál, Zelený

Karty

Domácí: P. Buchta

Rozhodčí

Zelinka – Nádvorník, Hájek

Stadion

Stadion Letná, Zlín

Návštěva

5898 diváků

„Je to nepříjemné, že musíme dvakrát ven. Hlavně ve Zlíně, tam se mi hraje hrozně špatně a bude důležité tam vyhrát, abychom měli klid. Pak jedeme do Teplic, kde se taky těžko vyhrává,“ hlásil před sešívaným startem sezony Jan Bořil.

Ve vršovickém dresu hrál na valašské Letné třikrát s vyrovnanou bilancí jedné výhry, remízy i porážky. Prohra přišla po poslední návštěvě v dubnu. V zápase, ze kterého trenér Jindřich Trpišovský vzpomíná hlavně na suchý a „pěticentimetrový trávník.“

„Každý to má nějak, ale mně se tam prostě hraje blbě. Stadion, lidi hráči… Chceme tam jet, abychom měli tři body. Když to zvládneme, tak nás to hrozně nakopne,“ věří obránce.

Jan Bořil v dresu pražské Slavie
Jan Bořil v dresu pražské Slavie

V nohách doteď cítí následky zkrácené a o to náročnější letní přípravy. Tréninkové dávky byly stejné, jen v kratším čase. Na soustředění to odnesla volná odpoledne. Slávisté navíc mají být na vrcholu ne v polovině července, ale o několik týdnů později při klíčových zápasech play-off Ligy mistrů.

„Nevím, jak kluci, ale já se ještě moc necítím. Kondičně na tom budeme dobře, ale ještě občas bolí nohy, máme je těžké. V pondělí už to bude dobré, nikdo se na nic nemůže vymlouvat,“ věří.

ANKETA s fanoušky Sparty: Stanciu ve Slavii? To se nedělá, ať se nedaří!
Video se připravuje ...

Zvykat si bude muset i na nové spoluhráče v obraně. Simon Deli už je v Bruggách, nad Michaelem Ngadeuem visí otazník. Ať se Kamerunec rozhodne jakkoli, v prvních ligových kolech hrát určitě nebude – po Africkém poháru má dovolenou.

V defenzivě tak budou jeho nejbližšími kolegy Ondřej Kúdela s Davidem Hovorkou. „Problém to nebude. Z Jablonce přišel David, kterého znám dlouho. Hraje velice důrazný fotbal a na to, že je menší postavy, tak má velký výskok a je dost technický. Jsou si podobní, Simon si někdy až moc dovoloval,“ usmívá se při vzpomínce na kousky beka z Pobřeží Slonoviny.

Ve Zlíně sice chce vyhrát, ale Valaši nemají být největší soupeři v boji o obhajobu titulu. Tam i Bořil počítá s „velkou trojkou“ Slavia, Sparta, Plzeň. „Tyhle tři týmy se asi budou prát, možná někdo přibude. Každý se na nás bude líp připravovat a musíme znovu a znovu dokazovat, že jsme lídři. Všechna mužstva posílila a doufám, že dobře začneme ve Zlíně.“

Na svém neoblíbeném stadionu začne sezonu na závěr prvního kola FORTUNA:LIGY v pondělí od osmnácti hodin.

Vše o Slavii čtěte zde ›››

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud