Hlavní obsah

Housle bodlem. Mohli jsme na Spartě vyhrát i vyšším rozdílem, libuje si Kalabiška

Praha

Vítěznou trefou se podepsal pod památný výsledek. Fotbalisté Slovácka v ligové premiéře nové sezony vůbec poprvé v historii vyhráli na Spartě (2:0). „Když jsem přišel do kabiny, přečetl jsem si v bulletinu, že jsme tady dosud měli 16 proher, jednu remízu a nula výher,“ cení si Jan Kalabiška, že přispěl k senzační úpravě statistiky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slovácka na Spartě. Jan Kalabiška (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči gól na 1:0.

Článek
Fotogalerie

Spoluhráči ho parádně uvolnili. Nejlepší střelec slovenské ligy ze sezony 2014/15 pak v 19. minutě zakončil mazácky. Zasekávačkou posadil na zadek stopera Kayu a otevřel skóre.

„Míč jsem si trochu ukopl a se štěstím dal bodlem ještě housle," přiznává Jan Kalabiška.

Dvaatřicetiletý záložník si připsal jednu z nejcennějších tref v kariéře.

„Spartě jsem gól ještě nedal, asi ho budu řadit jako jeden z mých nejdůležitějších. Byl vítězný, navíc na Spartě se nevyhrává každý den," libuje si.

Tým z Uherského Hradiště favorita dokonale zaskočil.

Fanoušci domácím nepomohli

„Sparta nehrála tak dobře, jak jsem předpokládal. Byli asi nervózní. Fanoušci jim nepomohli, když se jim nedaří, pak jsou pod tlakem. Prohrávali 0:2, což není pro žádný domácí tým jednoduché," uvědomuje si.

Slovácko rychle pochopilo, že přišla jeho velká chvíle. „Dělali chyby, ani jsem nečekal, že budeme mít takových brejků a šancí. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, ale to bychom asi už chtěli moc," usmívá se odchovanec Neratovic.

Mužstvo tak začíná sezony v ideálním rozpoložení.

„Výhra na Spartě je nejlepší doping, ale musíme ji potvrdit příště doma s Českými Budějovicemi," zdůrazňuje Kalabiška.

Reklama

Související témata: