15. července 2019 • 18:50

Real vyfoukl Barceloně japonský supertalent, Kubo míří do áčka

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z budoucích hvězd La Ligy stála Real jen 50 milionů korun. Japonec Takefusa Kubo podepsal v Madridu teprve v červnu, ale ve Španělsku už mají jasno – tenhle kluk míří do prvního týmu. A vlasy si můžou rvát v Barceloně, své umění Kubo roky piloval v jejich mládežnické akademii.



Hazard , Vinícius, Bale, Isco… a mezi nimi 18letý Japonec. I tak vypadá trénink Realu Madrid. A podle španělských médií si Takefusa Kubo mezi hvězdami vede skvěle a míří do prvního týmu.

„Kubo je jako Vinícius vloni, je jednou nohou v prvním týmu a je velmi pravděpodobné, že se objeví na oficiální fotografii,“ srovnává španělský fotbalový server AS Kuba s vycházející hvězdou Realu a Brazílie. Jen 173 centimetrů vysoký japonský ofenzivní záložník prý ohromil trenérský štáb „Bílého baletu“ i samotného šéfa klubu Florentina Péreze.

S Realem podepsal v červnu z FC Tokio, podle Daily Mailu za 1,78 milionu liber, v přepočtu asi 50 milionů korun, jenže velký problém s aklimatizací mít nebude. Na Pyrenejský poloostrov je z dětství zvyklý – z Barcelony!

Už jako desetiletý byl totiž pozván do slavné akademie La Masia, kde si vysloužil pověst nového Messiho . Během své první celé sezony nastřílel ve 30 zápasech 74 gólů a ve třinácti byl posunut mezi starší spoluhráče.

Jenže Barce se přišlo na to, že porušovala mezinárodní pravidla o přestupech mladých hráčů. Dostala zákaz je přivádět a o Kuba přišla. Ten se začal prosazovat v áčku FC Tokio i na hostování v Jokohamě. Jako čerstvě osmnáctiletý pak v červnu podepsal kontrakt v Evropě – jenže ne v Katalánsku, ale u úhlavních rivalů z Madridu.

Jako Nišikori

Kvůli kvótám je zatím na soupisce béčka Realu. Po návratu z Copa América (kde v dresu pozvaného Japonska debutoval v seniorské reprezentaci), ale odletěl do kanadského Montrealu, kde trénuje A-tým. 

A pobláznil Japonce. „Za chvíli bude stejná hvězda, jako je baseballista Ičiró Suzuki nebo tenista Kei Nišikori,“ předpovídá Kentaro Kojama z japonské veřejnoprávní televize NHK.

Stanice v zemi vycházejícího slunce se rvaly o vysílací práva na přípravný International Champions Cup konaný v USA. Bez ohledu na 13hodinový časový posun. I tam by se měl Takefusa Kubo ukázat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud