Hlavní obsah

Levandulové pole v Anglii obléhají turisté. O víkendech nejezděte, prosí majitelé

Novinky, mšv

Pole plná levandule sice patří k Provence, jedno populární mají ale také v anglickém hrabství Surrey. Mezi turisty je natolik oblíbené, že je letos lidmi doslova obsypané. Mnoho návštěvníků se totiž na romantickém místě chce vyfotit. Majitelé se snaží davy trochu usměrnit, a tak prosí, aby turisté o víkendech nejezdili, napsal server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Levandulové pole Mayfield v hrabství Surrey se těší velké přízni.

Článek

Levandulové pole Mayfield v Bansteadu vypadá během rozkvětu skutečně magicky. Ačkoli o něm v minulosti věděli jen zasvěcení, jeho popularita raketově narostla a v letošní sezoně jsou lány plné turistů, kteří po květinách často šlapou — ať už nedopatřením, či nikoli.

Vyšší návštěvnosti nahrává také fakt, že vstup na pole je pouhé 2,5 libry, tedy asi 70 korun. A mnoho lidí si za tak málo peněz chce užít opravdu velkou porci muziky a nafotit si pár hezkých snímků.

Majitelé mají proto pro letošní sezonu několik doporučení, ale také pravidel. Návštěvníky například prosí, aby zkusili dorazit někdy jindy než o víkendu, který bývá tradičně nejrušnější. „Pokud plánujete návštěvu, zkuste se vyhnout víkendu, jak je to jen možné. Máme omezený počet parkovacích míst,“ píše se na oficiálních stránkách levandulové farmy.

Zatímco v předchozích letech si návštěvníci mohli na poli udělat i piknik, letos o tento zážitek přišli. Někteří turisté po sobě zanechávali nepořádek, majitelé se tak rozhodli učinit svačení v lánech přítrž. Chodí jim rovněž žádosti od společností pořádajících organizované zájezdy, zda by bylo možné přivézt rovnou celý autobus turistů. Jenže pro tak velká vozidla není v okolí místo na otáčení.

Majitelé se kvůli popularitě rozhodli, že musejí spustit zvláštní registrační poplatky pro profesionální fotografy. Přijíždějí totiž nejen selfie chtiví turisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám