Hlavní obsah

Fantiše za zahozené tutovky škrtit nebudu, tvrdí po premiérovém duelu na zlínské lavičce kouč Csaplár

Ligová premiéra na lavičce fotbalistů Zlína proti favorizované Slavii se kouči Josefu Csaplárovi výsledkově nepovedla, ale jeho tým zejména v prvním poločase obhájce titulu pořádně trápil. Není divu, že těsnou porážku 0:1 v úvodním duelu nového ročníku nejvyšší soutěže těžce skousával.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Josef Csaplár ve svém úvodním zápase na lavičce Zlína proti Slavii

Článek

„Jsem zklamaný. Střetnutí by mnohem víc slušela remíza. Nemáme důvod být veselí. Nemusíme být ale ani příliš smutní. Přesvědčili jsme se ovšem, že se zápasy rozhodují především v obou šestnáctkách," připomíná Csaplár dvě Fantišovy zahozené tutovky. Po pauze se naopak trefil slávistický záložník Hušbauer a zajistil Pražanům očekávané vítězství.

Trenér Fastavu Fantišovi nic nevyčítá. „Za to, že nedal gól, ho škrtit nebudu. Nic mu ani říkat nemusím, on sám dobře ví, že při řešení vyložených šancí selhal. Ve druhém případě, kdy se kličkou zbavil brankáře Koláře, to zpočátku udělal super. Bohužel neviděl Kúdelu, který mu pohotovým skluzem balon vypíchl. A já dobře vím, že kvůli tomu není momentálně na zeměkouli nešťastnější kluk než Tonda Fantiš. Z takových příležitostí se musí skórovat, proti mistrovi si asi nikdy nevypracujeme osm dalších šancí," tvrdí Csaplár.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Antonín Fantiš ze Zlína a Jan Bořil ze Slavie.

Mnohem víc mu vadí nedůslednost jeho svěřenců před rozhodující trefou Slavie. „Několikrát jsme mohli míč odkopnout. To, jak lacinou branku jsme po několika individuálních chybách v řadě inkasovali, je pro mě noční můra. Takové góly dostávat nelze," má jasno.

Reklama

Související témata: