Do Brna míří experti na software jako službu. Na konferenci SaaS Movement promluví Avast, Kiwi.com i Pipedrive

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

První ročník brněnské konference o SaaS

Software jako služba je jeden z největších technologických trendů dalších desetiletí. O tom je přesvědčena celá řada firem a odborníků, kteří vývoj technologického světa bedlivě sledují. A je to také důvod, proč dvojice českých firem, Smartsupp a Survio, v Brně začala pořádat velkou konferenci právě na téma SaaS, tedy software-as-a-service.

Odborná konference, jejíž druhý ročník proběhne 11. září na brněnské Mendelově univerzitě, se jmenuje SaaS Movement a její cíl je jasný – předávat know-how, jak stavět globální SaaS projekty ze střední Evropy. Do Brna se totiž sjedou jak zástupci úspěšných českých firem, tak také několik rychle rostoucích evropských společností. CzechCrunch navíc bude u toho jako hlavní mediální partner.

Pro začátek je ale ještě dobré připomenout a vysvětlit, co to vlastně SaaS je. Software jako služba je rychle rostoucí distribuční model, kdy firma poskytuje své aplikace v cloudu a její uživatelé tak nemusí řešit žádné licence ani nákup technického vybavení. Obvykle jim totiž k využívání daného softwaru stačí jen webový prohlížeč.

saas-movement

Příkladem firem, které na modelu SaaS fungují, je například právě dvojice stojící za celou konferencí SaaS Movement. Brněnský Smartsupp, pod něhož spadá i služba Smartlook pro analýzu chování uživatelů poskytuje webům a e-shopům živý chat pro komunikaci s jejich zákazníky. Rovněž brněnské Survio zase umožňuje jednoduchou tvorbu dotazníků.

„Založili jsme SaaS Movement, abychom podpořili sdílení zkušeností a know-how mezi SaaS builders a vznik více úspěšných globálních SaaS produktů v Česku a na Slovensku,“ popisuje spoluzakladatel Smartsuppu Vladimír Šandera a doplňuje: „Dali jsme dohromady ta největší jména české SaaS scény i zahraniční řečníky z nejrychleji rostoucích SaaS firem v Evropě. Mnozí z nich do Brna přiletí jenom kvůli SaaS Movement konferenci.“

milos-sochor-y-soft-ventures

Přečtěte si takéBrněnští Y Soft Ventures spouští nový investiční fond. Do startupu NenoVision posílají 20 milionů korunBrněnští Y Soft Ventures spouští nový investiční fond. Do startupu NenoVision posílají 20 milionů korun

Druhý ročník tak letos bude ještě větší než loňská premiéra. Do Brna se sjede na 30 řečníků a očekává se 350 účastníků, mezi kterými budou zakladatelé a vysoce postavení manažeři startupů a firem, kteří se právě SaaS zabývají. Tématicky se pak bude konference točit především kolem marketingu, produktu, infrastruktury a prodeje software jako služby.

monstaas2018

První ročník brněnské konference o SaaS

O své zkušenosti se do Brna přijedou podělit například Radek Hudák ze Shoptetu, Lukáš Konarovský z Fakturoidu, Tomáš Řehoř z Pipedrive nebo Martin Zima z Avastu. Na SaaS Movement dorazí také zkušení manažeři z Kentica, Kiwi.com, CDN77, ChartMogulu či ROI Hunter a dalších tuzemských i zahraničních firem.

Vstupenka na největší SaaS konferenci v regionu stojí až do konce července 4 666 korun bez DPH a kupovat ji můžete na webu SaaS Movement. Pro 20% slevu je možné použít kód „SM19czechcrunch“. Akce se koná 11. září na Mendelově univerzitě v Brně.