TOP 5 nejvtipnějších scén Willa Ferrella

17.07.2019

Můžete jej znát jako zprávaře Rona Burgundyho, vánočního skřítka Buddyho nebo šíleného módního magnáta jménem Mugatu. Ať už se vám se jménem Will Ferrell (51) pojí jakýkoliv film, jisté je jen to, že jde určitě o nějakou bláznivou komedii. Na ty se totiž tenhle americký herec naprosto specializuje a v jeho filmografii byste jen s obtížemi hledali nějakou vážnější roli.

Dnes jsme si pro vás proto připravili seznam pěti těch nejšílenějších a nejvtipnějších scén, ve kterých se tento kalifornský rodák během své herecké kariéry objevil. Musíme vás ale předem trochu varovat. Ferrellův humor je hodně specifický a rozhodně nemusí sednout všem. Pokud se vám však absurdní komedie líbí, pak vás dnešní seznam určitě potěší!

5. Telefonní budka – Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

Dnešní žebříček začneme scénou, která pochází z komediálního filmu o zpravodajském týmu ze San Diega s názvem Zprávař: Příběh Rona Burgundyho. Ferrell v něm hraje titulního Rona, který je ambiciózním (avšak neschopným) hlavním hlasatelem Kanálu 4. Jeho život se začne komplikovat, když je se jeho televizní stanice rozhodne najmout novou mladou a inteligentní hlasatelku.

Ron se proto začne utápět v depresích a poslední kapkou pro něj je, když mu naštvaný motorkář, kterého ve filmu hraje Jack Black (49), skopne jeho psíka Baxtera z mostu. Na druhou stranu si za to Ron může sám, jelikož při jízdě autem bezstarostně vyhodil své nakousnuté burrito z okénka auta, čímž způsobil motorkářovu nehodu. Ten se při pohledu na svou zničenou mašinu rozhodne, že i on Rona připraví o něco, co miluje, a tak mu jedním silným kopancem vymrští jeho psa přes zábradlí mostu.

Ron se poté sesype a volá svému kolegovi a kamarádovi Brianovi z telefonní budky, aby mu popsal svůj tragický zážitek. Ferrel však ve scéně naprosto popustí uzdu své šílenosti a místo smutného rozhovoru ze sebe vydává stále absurdnější zvuky, kterým Brian samozřejmě nemůže rozumět. Téměř minutová scéna je tak klasickou ukázkou Ferrelova humoru.

4. Pracovní pohovor – Bratři z donucení

Ferrelovy nejlepší herecké výkony přicházejí v momentě, kdy hraje nevyspělé muže, kteří se rozhodně nechovají úměrně svému věku. Když navíc může vystupovat po boku svého hereckého kolegy Johna C. Reillyho (54), je zábavná podívaná téměř zaručena. Jedinou výjimkou je snad loňský Holmes a Watson, jehož promítání by mělo být označeno varováním: “JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!”

Bratři z donucení však naštěstí nespadají do kategorie odpadních filmů, ale patří mezi Ferrellovy typické absurdní komedie. Nejlepší scéna tohoto snímku přijde v momentě, kdy se Ferrell rozhodne skoncovat se svým flákačstvím a vydá se na pracovní pohovory. Tam ho doprovází i jeho nevlastní bratr Dale, který slouží jako jeho morální podpora.

Oba jsou však naprosto k ničemu, což je poznat i z jejich pohovorů. Hrdě o sobě prohlašují, že jsou do jedenácti ráno nepoužitelní, nevydrží v kancelářských prostorách, kradou, nejsou přičinliví, a mají mnoho dalších vlastností neslučitelných s pracovním procesem.

3. Našlehané latté – Zoolander

Will Ferrell hraje ve většině filmou sice velmi přihlouplého, ale vesměs kladného hrdinu. Jednou z mála výjimek je snímek Bena Stillera (53) s názvem Zoolander. Zde totiž Ferrell ztvárňuje šíleného padoucha Jacobima Mugatu, který se snaží vytrénovat supermodely na profesionální nájemné zabijáky.

Sám je obdobně šílený jako jeho plán, což se ukáže především ve scéně, kdy svého asistenta Todda požádá o kávu. Todd mu však přinese latté s mléčnou pěnou, která jeho zaměstnavateli nedělá dobře. Mugatu během několika málo sekund projde celou řadou silných emocí a z naprostého klidu se přes běsnící vztek dostane během okamžiku až k flirtujícímu a mírumilovnému vystupování.

Nejprve kávu vychrstne na svého asistenta, ale po několika krátkých momentech na něj začne dělat lascivní posunky, až se nakonec uklidní a pokračuje v rozhovoru s hlavním hrdinou snímku.

2. Neúprosná bytná – The Landlord

Stejně jako u většiny hollywoodských herců, nejsou ani u Ferrella celovečerní filmy jediným způsobem jeho obživy. Jako většina komiků začal i Ferrell u stand-up comedy, ale svůj neobvyklý humor s oblibou vkládá i do krátkých videí. Jedním z těchto krátkých komediálních filmečků je například video s názvem The Landlord (v překladu Bytná).

V tomto videu hraje Ferrell nájemníka, který se opozdil s platbou činži. Když se u jeho dveří ozve zvonek, je mu jasné, že se blíží jeho neúprosná bytná, která si nenechá nic vymluvit a je navíc i silnou alkoholičkou. Když však otevře dveře, diváci se konečně dozví, co je vlastně jeho bytná skutečně zač.

Ve skutečnosti je to totiž sotva chodící přibližně dvouletá holčička, která pije, sprostě nadává a nenechá se uchlácholit výmluvami líného neplatiče. Ferrell se svým kolegou Adamem McKayem (51) tímto videem navíc spustili svou webovou stránku Funny or Die a rozhodně lze říct, že šlo o úspěšný start.

1. “Víc kravského zvonu!” – Saturday Night Live

Nakonec jsme si schovali pořad, který Ferrella vlastnoručně vymrštil mezi ty největší hollywoodské hvězdy. Jde o pořad, kde začánala celá řada moderátorů různých talkshow, ale i hudebníků či herců. Saturday Night Live je satirickým seriálem, který glosuje nejen současné dění, ale zároveň si střílí naprosto z čehokoliv, co jim zrovna přijde pod nos.

Přesně tak vznikla scénka s názvem More Cowbell, ve které se kromě Willa Ferrella objevili například i Jimmy Fallon (44) nebo Christopher Walken (76). Scéna vypráví příběh slavné rockové skupiny Blue Oyster Cult a natáčení jedné z jejich nejslavnějších písní s názvem (Don’t Fear) The Reaper.

Ferrell v této scénce hraje fiktivního temperamentního hráče na kravský zvon, který svým vystupováním zastiňuje všechny své spoluhráče. Celá scéna je tak geniálně vystavená, že se ani její herci nedokáží bránit smíchu. V momentě, kdy na scénu vstoupí herecká legenda Christopher Walken, která se dožaduje většího využívání kravského zvonu, nezůstane už v klidu vůbec nikdo.

(tod)

Fandím
5 fanoušků
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Will Ferrell, Christopher Walken, John C. Reilly, Ben Stiller

Filmy:
Zoolander, Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Bratři z donucení, Saturday Night Live, The Landlord

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
americké komedie, filmové postavy, slavní komici, bláznivé komedie, komediální filmy, vtipné scény, Will Ferrell filmy, Will Ferrell scény, bláznivé americké komedie, slavné filmové postavy, Will Ferrell role, Zoolander postavy, komisi
TOPlist