Káčin zápisník: Dala jsem Tinderu zase šanci. Za 5 dní si odnáším 10 skvělých poznatků

Kateřina Horáková

Po několika letech od prvního pokusu, který byl víc než zklamáním, jsem se rozhodla popohnat vesmír, aby mi poslal summer boye, a stáhla sem si Tinder. Hele, nesuďte mě. Nikdo nechce bejt přes prázdniny sám.

Možná si vzpomenete, jak jsem jednou šla na radne z Tinderu a rovnou to bylo vůbec to nejhorší rande na světě. Zařekla sem se, že Tinder je ponižující pro všechny zúčastněný, dvě kámošky, co si tam našly manžely, sem vyignorovala jako výjimky potvrzující pravidlo a zařekla sem se, že tuhle dementní aplikaci už nikdy nepoužiju. Jenže Káča míní a rychle ubíhající léto mění. Kde je můj summer boy s třídennim strništěm a dlouhejma vlasama, kterej hraje na kytaru, nosí květovanou košili přes upnutý tílko a na podzim ho pošlu k šípku?

Rozhodla jsem se převzít iniciativu a dát Tinderu ještě šanci. Za 5 dní středně intenzivního používání a po třech rande sem nasbírala několik poznatků.

  1. Primárně sem pochopila, proč jsou relativně normálně vypadající kluci na Tinderu. Ty do 30 chtěj akorát sex, ale jsou tak strašně neohrabaný a neschopný holku svést, že potřebujou aplikaci, která je pro to přímo určená. Ty nad 30 jsou šovinistický kreténi, který by s kecama, co trousí virtuálně, ve skutečnosti dostali facku asi po 5 minutách.
  2. Složení těch, co dobře nevypadaj, je následující – 40 % vypadá, že tě rozseká mačetou, 20 % jsou cizinci, 20 % má psa, 10 % chce nekuřačku, která nepije, nejí, nemluví a nedejchá a 10 % vypadá jak Pepek námořník na steroidech.
  3. Nejlepší je napsat si do bia „Mám chuť na/potřebuju víno, pivo, kafe, cokoliv podobnýho. Eliminujete tim cheesy konverzační startéry na minimum, většina vás rovnou pozve ven.
  4. Každej druhej týpek má v profilu napsáno, kolik měří. Moc nechápu, jak je pro jednorázovej sex relevantní výška, ale ok (ne každej velkej kluk má velký i to dole – vyzkoušeno za vás).
  5. V návaznosti na to – speciální respekt všem klukům, který se mezi těma metr osmdesát borcema nebojí hned vypálit, že měří 167. Těm dávám superlajky jenom aby věděli, že fakt cenim.
  6. Na Tinderu je podezřele moc šestadvacetiletejch architektů.
  7. Na Tinderu je taky nepříjemně moc kluků mejch kamarádek a známejch.
  8. Že vás kamarádi nechali na pár mejdanech pustit váš playlist ze Spotify z vás nedělá DJe.
  9. Když někdo začne konverzaci zprávou „Yoo“, je úplně jedno, kolik vtipnejch gifů pošle dál, je to rovnou zabitý.
  10. Uvést se jako Kateřina a naházet si do profilu fotky, kde se nesměju, evidentně muže neodradí od toho psát věci jako „Ahojky, sexy Kačenko“.

No vzdala sem to, no. Tinder je prostě divnej, jeho koncept je divnej, lidi, co ho používaj, sou divný (oboustranně) a i ty reálný rande sou divný. Ty tři, co sem dala, nebyly nepříjemný, ale taky to nebylo terno. Prostě to nedopadlo nijak. Jedno sem musela zrušit kvůli času, včas se omluvila a vysvětlila to a dostala sem od toho člověka (kterýho jsem nikdy v životě neviděla, upozorňuju) hrozně vynadáno, co si to dovoluju a že se chovám na dvanáct. No nic, no, prostě umřu sama. Nevadí.