Hlavní obsah

Skluzavky nejen pro děti. Singapurské letiště přišlo s alternativou k eskalátorům

Novinky, akr

Singapurské letiště Changi přišlo s inovativním nápadem, jak nahradit klasický eskalátor. Na druhém největším letišti v Asii mohou nyní cestující využít skluzavek, které je dostanou přímo před brány k nástupu na palubu letadla, informoval server Daily Mail. Ale není to tak úplně zadarmo.

Foto: Profimedia.cz

Singapurské letiště Changi disponuje již dvěma skluzavkami s praktickým účelem.

Článek

Jak zábavné dokáže letiště být, se podle Daily Mailu přesvědčil cestující jménem Yusuf El Askary. Ten totiž natočil video, v němž používá svou letenku, aby se dostal ke skluzavce ústící před hřiště uvnitř letiště na terminálu čtyři, kousek od nástupu do letadla.

„Nikdy v životě jsem nic podobného na letišti neviděl. Nemohl jsem tomu uvěřit, dokud jsem to sám nevyzkoušel,“ okomentoval podle Fox News situaci El Askary.

Skluzavka ovšem na letišti není unikátem. Ještě větší klouzačku ve výšce 12 metrů vedoucí přes 3 poschodí totiž v roce 2010 nechalo letiště vystavět na terminálu tři a údajně tak drží světový rekord za nejvyšší skluzavku postavenou uvnitř letiště.

Pro použití obou zábavných atrakcí však musíte kromě vlastnictví platné letenky splnit ještě jednu podmínku. V kterékoli z letištních restaurací nebo obchodů je nutné nakoupit alespoň za 10 dolarů, v přepočtu asi 220 korun. A ruku na srdce, většina cestujících ve snaze na poslední chvíli dokoupit dárky či pochutiny do letadla utratí obvykle mnohem víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám