Hlavní obsah

O víkendu se vrátí tropy, vedra vydrží i příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se do České republiky po dvoutýdenní přestávce opět vrátí tropické teploty. Půjde o předzvěst počasí příštího týdne, kdy by se měla odpolední maxima nad hranicí 30 stupňů Celsia držet setrvale, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18.7. 2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Čtvrtek nabídne převážně polojasno, které ojediněle doplní přeháňky, přičemž na jihozápadě Čech se mohou objevit i bouřky. Odpolední maxima se dostanou na 23 až 27 stupňů.

V pátek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, postupně se v souvislosti s přechodem okluzní fronty dočkáme zvětšené oblačnosti místy doprovázené přeháňkami a bouřkami,” uvedla Honsová s tím, že odpolední teploty vystoupají na 24 až 28 stupňů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 16 a 12 stupni.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Na konci července by měly teploty vystoupat přes 30 stupňů.

V sobotu bude zpočátku dne převážně polojasno, večer bude přibývat oblačnosti a místy se dočkáme přeháněk či bouřek. Ranní minima setrvají v intervalu 16 až 12 stupňů, odpoledne se rtuť bude šplhat už k 27 až k 31 stupňům.

Oblačné počasí s přeháňkami a bouřkami bude pokračovat i v neděli. Ráno se teploty udrží mezi 18 a 14 stupni, přes den vystoupají na 26 až 30.

V úvodu příštího týdne bude pokračovat polojasné počasí, v pondělí doprovázené ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Odpolední maxima budou postupně stoupat. Z pondělních 30 na úterních 32 a středečních 33 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám