Hlavní obsah

Stylové kuchyně se dokážou vznášet

Právo, Gisela Růžičková

Jednoduchost, inovativní konstrukce, ušlechtilé materiály a stoprocentní účelnost. To vše jsou charakteristické rysy pro současné, krásnější, praktičtější a hygieničtější kuchyně.

Foto: Lago (4x)

Moderní kuchyně je dokonalá ve svém stylu i v použití materiálů.

Článek

K tomu stačila spolupráce špičkových odborníků z různých oborů a spojení mnohaletých znalostí a zkušeností výrobců.

Masivní ocelová konstrukce a moderní technologie kotvení dnes umožňují zavěšení celých kuchyní na stěny. Výsledkem jsou vznášející se kuchyně.

Spojení řemesla a technologií

Díky tomu kuchyně získaly hned tři důležité výhody současně.

Lepší ergonomii, což znamená méně námahy a více pohodlí. Každý si bez omezení volí výšku pracovních ploch a veškerých spotřebičů včetně lednice a myčky podle vlastních potřeb.

Foto: Idw

Stylové kuchyně poskytují univerzální řešení s širokou škálou povrchových úprav podle specifických přání klienta.

Hygienickou nezávadnost - úklid a údržba kuchyně ještě nikdy nebyly tak dokonalé a přitom snadné! Zavěšené kuchyně nevytvářejí těžko přístupná místa. Optimální je také cirkulace vzduchu při větrání a vytápění.

Originální lehký vzhled kuchyně představuje velkorysý otevřený prostor, záplavu denního světla a čerstvého vzduchu, lehkost a harmonii. To jsou typické znaky dnešního moderního bydlení.

Ušlechtilé materiály

Trojice tradičních materiálů, sklo, dřevo, nerezová ocel, se dá kombinovat takřka bez omezení. Nyní lze ještě lépe využít jejich předností, aby co nejlépe posloužily svému účelu i svému vzhledu.

Foto: Lago

Vznášející se kuchyň díky kombinaci tradičních materiálů - skla, dřeva a nerez oceli.

Sklo nás upoutá novým způsobem vnímání barev, zobrazuje syté, hluboké i proměnlivé efekty měnící se podle různých světelných podmínek. Je to pravý materiál pro ty, kdo hledají dokonalost.

Zároveň je sklo mimořádně vhodným materiálem pro kuchyně, jeho povrch je totiž odolný a absolutně hygienicky i zdravotně nezávadný. Sklo je možné použít jak na pracovní plochu, tak na přední skříňky i boky kuchyně.

Dřevo je vřelé, příjemné, osvědčené časem. Tak třeba přírodní dub plní v interiéru roli nezaměnitelného požitku. Je sice náročnější na údržbu, ale z hlediska estetického jen těžko hledá konkurenci. Dá se použít jak na pracovní plochu, tak na dvířka i boky kuchyně.

Foto: Oresi

Kresby ve dřevě kuchyně Eruka/Teva jsou vždy silným impulzem pro moderní interiér. Zvlášť dnes, kdy moderní technologie umějí vytvořit na povrchu nábytku uměleckou interpretaci přírodní energie dřeva.

Nerezová ocel je materiál esteticky hodnotný, zdravotně i hygienicky nezávadný a odolný proti mechanickému poškození.

Díky těmto vlastnostem se objevuje na pracovních plochách luxusních kuchyní i těch profesionálních.

Foto: Idw

Kuchyně Maxima nabízí funkční prostor elegantního vzhledu, v němž oceníte především množství detailů, které ji činí unikátní.

Kvalitu poznáš podle detailu

Moderní kuchyně skrývají mnoho inovativních detailů, které zlepšují vzhled, zvyšují uživatelský komfort a usnadňují údržbu.

Foto: Lago

Přírodní dub Wildwood ve třech odstínech plní v interiéru roli nenahraditelného požitku.

Originální úchytky, které ani v nejmenším nenarušují eleganci kuchyní, jsou skvělým příkladem.

Foto: Lago

Příkladem funkčního a elegantního detailu je originální úchytka Flap.

Odolné hrany. Hrany dvířek dolních skříněk a čelních ploch zásuvek jsou vystavené vodě, která může stékat z pracovní plochy. Proto jsou chráněné voděodolnými hliníkovými profily, které prodlužují životnost, usnadňují údržbu a zamezují vzniku plísní. Tato zdánlivá maličkost je jen jedním z mnoha důkazů pečlivosti, se kterou se kuchyně navrhují a vyrábějí.

Pevné rohové spoje. Rohové spoje skříněk jsou vyztužené hliníkovými profily. Tento detail je dobrým příkladem řešení zvyšujících pevnost a celkovou solidnost kuchyní, které díky tomu vypadají i po mnoha letech používání jako nové.

Foto: Oresi

Kuchyně Wood Point/Glam Face v třpytivém dekoru reaguje na světlo každou chvíli jinak a roztančí celý prostor. Neměnná kresba dřeva přináší dynamiku i rovnováhu.

Vysoká přesnost zpracování je vedle ušlechtilosti používaných materiálů preciznosti povrchové úpravy a dokonalého slícování dalším důvodem mimořádného vzhledu dnešních kuchyní.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám