Škoda Auto v novém. Automobilka ukázala, jak si představuje nové sídlo

Vizualizace nového sídla Škody Auto

Vizualizace nového sídla Škody Auto Zdroj: Škoda Auto

Vizualizace nového administrativního sídla Škoda Auto
Výroba v závodě Škoda Auto
Výroba v závodě Škoda Auto
Výroba v závodě Škoda Auto
Výroba v závodě Škoda Auto
8
Fotogalerie

Nové kanceláře Škody Auto v Mladé Boleslavi získaly obrysy. Firma popsala a ukázala své záměry v žádosti o posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Stavět by se mělo začít v první polovině roku 2021. Celý komplex by měl být hotov zhruba o rok později. 

Škoda Auto plánuje soubor čtyř vzájemně propojených kancelářských budov v předzávodním prostoru areálu automobilky, píše se v textu oznámení. Nové prostory by měly vzniknout u 11. brány komplexu automobilky Škoda. Celkový počet zaměstnanců v novém centru se vyšplhá na 1740 osob.

Předpokládaná zastavěná plocha má být 10 232 metrů čtverečních. Všechny plánované budovy budou mít jedno podzemní a šest nadzemních podlaží. Cílem nového projektu Škoda Auto je také zvýšit kapacitu parkovacích míst na celkem 724 míst. To by mělo z části sloužit i pro veřejnost.

V roce 2012 už ale jedna stěhovací akce u automobilky Škoda Auto proběhla, připomněl server Zdopravy.cz. Společnost tenhdy zaměstnance pro prodej a marketing přesunula do budovy Filadelfie, která je nyní součástí BBCentra na pražské Brumlovce.